Recept za kosani odrezak od piletine

Kosani odrezak
(FOTO: Shutterstock)

29.7.2024. | 09:45 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 804

Kosani odrezak čest je izbor za ručak ili večeru u hrvatskim domaćinstvima, a obično se priprema od svinjetine i/ili junetine.

U ljetno doba možete napraviti laganiju verziju kosanog odreska od piletine. S obzirom na to da perad ima manje masnoće od crvenog mesa, konačni proizvod mogao bi biti iznimno suh.

Da spriječite taj scenarij i podarite kosanim odrescima od piletine sočnost u smjesu dodajte naribani parmezan i majonezu. Također, umjesto smjesu se stavlja bademovo brašno umjesto krušnih mrvica.


Sastojci:
450 g mljevene piletine
65 g bademovog brašna
65 g naribanog parmezana
3 žlice nasjeckanog svježeg peršina
2 žlice majoneze
1 žuta paprika
1 manji luk
1-2 češnja češnjaka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog kopra
biljno ulje za prženje
sol i papar po želji


Priprema:
Nasjeckajte luk, papriku i češnjak. Narežite na sitno i peršin te kopar.
U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu piletinu, jaje, nasjeckano povrće i začinsko bilje. Posolite i poparite smjesu po želji.
U smjesu dodajte majonezu i naribani parmezan.
U smjesu dodajte i trećinu bademova brašna. Sve dobro promiješajte.
Od dobivene smjese rukama oblikujte kosane odreske.
Preostalo bademovo brašno stavite na tanjur i svaki odrezak umočite u brašno prije nego što ga stavite na zagrijano ulje.
Pecite kosane odreske u tavi oko pet do sedam minuta sa svake strane – ovisno o debljini odreska.
Pečene odreske stavite na papir za upijanje masnoće, pa poslužite uz prilog po želji. Dobar tek!

izvor: Pun kufer



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI