Kosani odrezak
(FOTO: Shutterstock)
Kosani odrezak čest je izbor za ručak ili večeru u hrvatskim domaćinstvima, a obično se priprema od svinjetine i/ili junetine.
U ljetno doba možete napraviti laganiju verziju kosanog odreska od piletine. S obzirom na to da perad ima manje masnoće od crvenog mesa, konačni proizvod mogao bi biti iznimno suh.
Da spriječite taj scenarij i podarite kosanim odrescima od piletine sočnost u smjesu dodajte naribani parmezan i majonezu. Također, umjesto smjesu se stavlja bademovo brašno umjesto krušnih mrvica.
Sastojci:
450 g mljevene piletine
65 g bademovog brašna
65 g naribanog parmezana
3 žlice nasjeckanog svježeg peršina
2 žlice majoneze
1 žuta paprika
1 manji luk
1-2 češnja češnjaka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog kopra
biljno ulje za prženje
sol i papar po želji
Priprema:
Nasjeckajte luk, papriku i češnjak. Narežite na sitno i peršin te kopar.
U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu piletinu, jaje, nasjeckano povrće i začinsko bilje. Posolite i poparite smjesu po želji.
U smjesu dodajte majonezu i naribani parmezan.
U smjesu dodajte i trećinu bademova brašna. Sve dobro promiješajte.
Od dobivene smjese rukama oblikujte kosane odreske.
Preostalo bademovo brašno stavite na tanjur i svaki odrezak umočite u brašno prije nego što ga stavite na zagrijano ulje.
Pecite kosane odreske u tavi oko pet do sedam minuta sa svake strane – ovisno o debljini odreska.
Pečene odreske stavite na papir za upijanje masnoće, pa poslužite uz prilog po želji. Dobar tek!
izvor: Pun kufer