Piletina
(FOTO: Shutterstock)
Piletina u umaku od senfa i gljivabrzo je i jednostavno jelopunog okusa idealno za sredinu tjedna kada se zaželite nekog pravog domaćeg safta.
Bijelo vino, estragon, dijon senf i malo češnjakavaši su saveznici u ovom receptu koji će od obične piletine s gljivama napraviti spektakl.
Piletina u umaku od senfa i gljivagotova je za 4 minuta, a najbolje će joj stajati pire-krumpir, riža ili knedle koje će božanstveno pristajati uz ovaj umak.
Sastojci za piletinu u umaku od senfa i gljiva:
4 komada pilećih prsa, s kožom
200 g šampinjona
1 češanj češnjaka, nasjeckan na sitno
1 glavica luka, narezanog na ploške
3 žlice dijon senfa
1 žlica svježeg estragona, nasjeckanog, plus za ukrašavanje
500 ml bijelog vina
malo vrhnja za kuhanje, od oka, po želji
Priprema piletine u umaku od senfa i gljiva:
U tavi zagrijte malo maslinova ulja. Pileća prsa posolite i popaprite pa popržite s obje strane, prvo kožom prema dolje. Izvadite iz ulja i ostavite sa strane.
Na istoj tavi kratko pecite gljive narezane na ploške. Izvadite i ostavite sa strane. U istu tavu stavite češnjak i luk pa pirjajte dok ne omekšaju. Umiješajte senf i estragon.
Vratite gljive. Dodajte bijelo vino i kuhajte 2 minute.
Dodajte piletinu, s kožom prema gore i pirjajte nepoklopljeno 25 minuta povremeno miješajući.
Na kraju po želji umiješajte malo vrhnja za kuhanje.
Promiješajte umak i po želji ukrasite svježim estragonom.
izvor: Pun Kufer