Recept za prefini kolač oko kojeg ima samo 15 minuta posla

Kolač od čokolade i keksa
(FOTO: Shutterstock)

8.11.2023. | 09:28 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 3559

Ježić-kocke, ježeve kocke ili čokoladni jež naziv je za prefini kolač od čokolade, keksa, kokosa i oraha za koji će vam trebati 15 minuta posla i ponešto strpljenja da se sastojci povežu u hladnjaku. U slučaju da nemate mikrovalnupećnicu, čokoladu možete otopiti i na pari.

Sastojci za čokoladnog ježa:

100 g maslaca


395 g zaslađenog kondenziranog mlijeka


150 g tamne čokolade

250 g keksa

50 g usitnjenog kokosa

65 g grubo nasjeckanih oraha

2 žlice kakaa u prahu

290 g tamne čokolade

2 žlice biljnog ili kokosova ulja

Priprema čokoladnog ježa:

Kalup veličine 18 cm x 28 cm namastite i obložite papirom za pečenje pa ostavite sa strane.

Stavite maslac, zaslađeno kondenzirano mlijeko i otopljenu tamnu čokoladu u zdjelu prikladnu za mikrovalnu pećnicu. Zagrijte na 3-4 minute miješajući svakih 30 sekundi.

Dodajte mljevene kekse, kokos, mljevene orahe i kakao pa dobro promiješajte

Ravnomjerno rasporedite smjesu u pripremljeni lim. Otopite tamnu čokoladu i biljno ulje (ili kokosovo ulje) u mikrovalnoj pećnici 3-4 minute, miješajući svakih 30 sekundi, ili dok se ne otopi.

Prelijte otopljenu čokoladu preko smjese sa keksima i orasima pa ostavite u hladnjaku najmanje tri sata.

Narežite na kriške i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do pet dana.

Kolač izvadite najmanje 20 minuta prije rezanja iz hladnjaka kako bi se lakše rezao.

izvor: Pun kufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI