Timon
+32°C
+25
+25
+24
+23
+23
+23
+23
+24
+26
+27
+29
+30
+31
+32
+32
+32
+31
+30
+28
+27
+27
+26
+25
+24
Qua
+32°C
+23°C
+24
+23
+23
+23
+22
+23
+22
+23
+25
+27
+28
+30
+31
+30
+31
+32
+32
+31
+28
+28
+28
+27
+26
+25
Qui
+32°C
+22°C
+24
+24
+24
+24
+24
+23
+23
+24
+26
+28
+29
+30
+31
+32
+32
+31
+31
+30
+28
+27
+27
+27
+26
+25
Sex
+32°C
+23°C
+25
+24
+24
+23
+24
+25
+25
+26
+27
+28
+29
+30
+30
+31
+32
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+26
Sáb
+33°C
+23°C
+25
+24
+23
+23
+24
+25
+25
+26
+27
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+34
+32
+31
+29
+28
+27
+25
+25
+25
Dom
+34°C
+23°C
+24
+24
+24
+23
+24
+25
+26
+27
+28
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+34
+33
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+26
Seg
+34°C
+23°C
+26
+25
+25
+24
+25
+26
+27
+27
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+34
+35
+34
+33
+32
+30
+29
+28
+27
+27
Ter
+35°C
+24°C
+26
+26
+25
+25
+26
+26
+27
+28
+28
+29
+30
+31
+32
+32
+33
+34
+33
+32
+31
+31
+30
+29
+28
+27
+27
+26
+25
+25
+25
+26
+27
+27
+28
+29
+29
+30
+31
+32
+33
+34
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+28
+27
+26
+26
+25
+25
+25
+26
+27
+28
+28
+31
+30
+31
+33
+34
+35
+35
+34
+33
+33
+32
+31
+30
+29
+29

Recept za prefino carsko meso s povrćem iz pećnice

Carsko meso
(FOTO: Shutterstock)

29.11.2023. | 09:05 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 7036

José Pizarro, poznati španjolski chefdonosi recept za carsko meso u kojem će uživati ljubitelji mekog mesa i umaka kojem ne nedostaje okusa.

Za ovo jelo će vam trebati i špinat ili neko drugo povrće, poput crvenog kupusa. José Pizarro na listi sastojaka preporučuje i manzanilla sherry – suho vino izraženih kiselina i mineralnosti, kao i kestene koji odlično pašu uz svinjetinu. Jelo poslužite uz pire od krumpira ili cvjetače - ili rižu...

Recept za carsko meso iz pećnice:


1 kg svinjske potrbušine, 2 glavice luka, 4 češnja češnjaka, 4 grančice majčine dušice, 1 jabuka, 250 ml suhog sherryja, 150 ml pilećeg temeljca, 800 g kuhanog slanutka, 150 g kuhanih ili pečenih kestena, 240 g mladog špinata, sol i papar


Priprema carskog mesa:

Meso narežite na kriške pa posolite i popaprite.

Luk narežite, češnjak ogulite. Majčinoj dušici odvojite listiće.

Jabuku ogulite i narežite na kockice.

Kestene ogulite i grubo nasjeckajte.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.

Stavite ulja u veliku tavu ili lonac na srednje jaku vatru pa popržite meso 10 minuta i zatim ga izvadite na tanjur.

Popržite luk pa dodajte režnjeve češnjaka, majčinu dušicu i jabuku te pržite dvije minute i vratite meso. Dodajte sherry i pustite da zavri.

Prebacite u posudu koja može u pećnicu, poklopite i pecite 30-40 minuta.

Meso bi trebalo biti mekano, a sokovi od pečenja reducirani, ali ne u potpunosti.

Ulijte temeljac, dodajte slanutak, kestene i špinat, poklopite i vratite u pećnicu na pet minuta, dok špinat ne uvene.

Ostavite da odstoji nekoliko minuta, pa poslužite uz prilog prema želji.

izvor: Pun kufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,76%
2. Ne, neću izaći - 33,28%
3. Ne znam - 32,96%
Ukupno glasova: 70197
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI