Recept za quiche od krumpira, slanine i sira

Quiche
(FOTO: Shutterstock)

5.10.2024. | 07:53 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1280

Bilo da izbjegavate brašno, ili želite isprobati nešto novo – quiche s koricom od krumpira odlična je ideja. Najviše vremena otići će vam na ribanje krumpira, ali ostatak pripreme je poprilično jednostavan.

Smjesom od krumpira pažljivo obložite kalup kako nadjev ne bi iscurio tijekom pečenja, a kako bi quiche bio što finiji, dajte mu i malo vremena da se ohladi.

SASTOJCI
Kora:
600 g naribanog krumpira
60 g sira (cheddar), naribanog
1/2 žličice soli
1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra


Nadjev:
2 žlice maslaca
1/2 glavice luka, tanko narezanog
6 velikih jaja, lagano umućenih
120 g vrhnja za kuhanje
4 kriške slanine
115 g sira (cheddar), naribanog
1 žlica vlasca, tanko nasjeckanog, plus dodatno za ukrašavanje
sol i papar po ukusu


Priprema quichea:
Istisnite što je više moguće tekućine iz naribanog krumpira pa ga pomiješajte sa ribanim sirom, soli i paprom te sve zajedno promiješajte.
Lagano namastite kalup za tortu promjera 23 cm i ravnomjerno utisnite smjesu krumpira na dno i stranice kalupa, pazeći da nema rupa u kori kako nadjev ne bi iscurio. Stavite kalup u zamrzivač i ostavite najmanje 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 220°C.
Stavite zamrznutu koru u pećnicu i pecite je 15 minuta. Izvadite iz pećnice i malo ohladite.
Kriške slanine stavite na hladnu tavu pa zagrijavajte dok ne postane hrskava, a zatim je ohladite i usitnite.
U tavi rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i lagano ga pržite 10 do 15 minuta. Začinite solju i paprom. Ostavite sa strane.
Pomiješajte jaja i vrhnje, dodajte preostale sastojke, uključujući karamelizirani luk, i sve promiješajte. Začinite solju i paprom. Ulijte smjesu za nadjev u djelomično pečenu koru i stavite u pećnicu. Smanjite temperaturu pećnice na 190°C i pecite 25 do 30 minuta ili dok se jaja ne stegnu.
Izvadite quiche iz pećnice i nožićem prođite oko rubova kalupa. Otpustite stranice kalupa i vratite quiche u pećnicu na dodatnih 10 do 15 minuta kako bi kora bila hrskava sa svih strana.
Izvadite quiche iz pećnice i ohladite 10 minuta. Narežite ga na kriške, pospite narezanih vlascem i poslužite.

izvor: Pun kufer



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI