Kolač kesten i čokolada
(FOTO: Shutterstock)
Talijaniobožavajubrašno od kestenakoji slasticama, kruhu i pecivima daje finu notu,a ne sadrži gluten.U receptu za jednostavne kesten-kocke možete ga kombinirati sbademovim brašnomi kakaom, a i dodatak smeđeg šećera pruža finu aromu. Kesten-kocke možete poslužiti sasladoledom ili tučenim vrhnjem, a fino će se slagati i s višnjama iz kompota.
Sastojci za kesten-kocke
70 g maslaca
90 g tamne čokolade
68 g kestenovog brašna
30 g bademovog brašna
30 g kakaa
1,25 g soli
50 g šećera
80 g smeđeg šećera
2 jaja
2,5 ml ekstrakta vanilije
Priprema kesten-kocki
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzija. Posudu za pečenje (18x13 cm) obložite papirom za pečenje.
Stavite maslac i usitnjenu čokoladu u manji lonac i zagrijavajte na laganoj vatri povremeno miješajući dok se ne otope pa maknite s vatre.
U međuvremenu prosijte bademovo brašno, brašno od kestena i kakao pa dodajte sol i izmiješajte.
Dodajte bijeli i smeđi šećer u otopljenu smjesu maslaca i čokolade pa dodajte jedno po jedno jaje miksajući da se dobro sjedine.
Dodajte ekstrakt vanilije i izmiksajte pa umiješajte i suhu mješavinu brašna te izmiksajte.
Ulijte smjesu u pripremljenu posudu za pečenje pa pecite otprilike 30 -35 minuta dok čačkalica ili štapić za ražnjić ne izađe čist iz kolača.
Kolač se može napuhnuti tijekom pečenja, ali će pasti tijekom hlađenja.
Ostavite da se ohladi u posudi oko 10 minuta pa ga izvadite i narežite.
izvor: PunKufer