(FOTO: Shutterstock)
Sastojci:
150 ml kokosovog mlijeka
70 g maslaca
200 g bijele čokolade
25 g kokosa (mljevenog kao za čupavce)
10 g listića badema
Priprema:
1. Rastopite maslac i kokosovo mlijeko
U manjem loncu zagrijte maslac i kokosovo mlijeko (inače, možete ga kupiti u konzervi u svim većim trgovinama).
2. Dodajte bijelu čokoladu
Maknite s vatre pa umiješajte nasjeckanu bijelu čokoladu. Nemojte vraćati na vatru, samo miješajte pjenjačom i otopit će se.
3. Tostirajte kokos i bademe
Stavite sa strane pa na suhoj tavi popržite kokos i listiće badema. Listiće badema možete prije toga ugrubo nasjeckati nožem, ali i ne morate.
Nemojte da vam kokos i bademi zagore, vrtite ih na laganoj vatri dok ne osjetite da su pustili miris. Ne smiju dobiti boju, eventualno skroz malo, ali bitno je da ne izgore.
4. Pomiješajte sve skupa
Umiješajte tostirane bademe i kokos u smjesu kokosovog mlijeka, maslaca i bijele čokolade. Promiješajte da se sve ravnomjerno rasporedi i stavite u staklenku. Držite u hladnjaku, tad će se malo stvrdnuti. Namažite na vruće palačinke i to je to.
(IZVOR: www.recepti.index.hr)