Columbus
29°C
Low cloudiness
6.4 m/s
47%
764 mmHg
13:00
29°C
14:00
29°C
15:00
29°C
16:00
29°C
17:00
29°C
18:00
29°C
19:00
28°C
20:00
26°C
21:00
24°C
22:00
23°C
23:00
23°C
00:00
22°C
01:00
21°C
02:00
21°C
03:00
20°C
04:00
20°C
05:00
19°C
06:00
19°C
07:00
19°C
08:00
20°C
09:00
22°C
10:00
24°C
11:00
26°C
12:00
27°C
13:00
25°C
14:00
25°C
15:00
27°C
16:00
25°C
17:00
25°C
18:00
25°C
19:00
24°C
20:00
23°C
21:00
21°C
22:00
21°C
23:00
20°C

Sedam zakona za pečenje hrskavih, a sočnih zamrznutih krumpirića

FOTO: Stockfood

12.7.2020. | 09:45 | Punkufer.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2354

Savršeni pomfrit možete ispeći u pećnici, bilo na papriru za pečenje ili rešetci, a najbolje ga je poslužiti s kiselkastim umacima kako biste dobili što više okusa...

Zamrznuti krumpirići odličan su prilog kad nam treba brzinsko rješenje, a ako slijedimo trikove kuhara, mogu biti još ukusniji.

Bez gužve u limu


Krumpirići iz pećnice mogu biti hrskavi izvana, a meki iznutra. Odlučite li se na tu metodu, stavite ih u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i to u jednom sloju tako da „nema gužve“. Kako bi bio hrskav ne treba dodavati previše ulja. Ulje možete uliti u bočicu s raspršivačem i pošpricati ga prije pečenja. Uvijek ga stavite u prethodno dobro zagrijanu pećnicu.


Tajna hrskavosti

Krumpiri će biti hrskavi i ako ih umjesto u limu, ispečete na rešetci ispod koje stavite posudu kako ne biste imali previše posla s čišćenjem pećnice. Upalite ventilator kako bi vrući zrak mogao neprestano strujati između krumpirića.

Prirodni pojačivači okusa

Kiseline u umacima služe naglašavanju ostalih okusa. Stoga, poslužite krumpiriće uz kakav umak uz dodatak limuna ili octa. Kiseli krastavci ili ljuto-kiseli umak odličan su dodatak. Pazite da ne pretjerate s količinom umaka kako ne bi bili gnjecavi.

Pravi trenutak za sol

Začine poput soli i papra najbolje je dodati netom nakon vađenja krumpira iz pećnice. Ako su vrući, začini će lakše zalijepiti za krumpiriće, a okus će biti bolji.

Poučak o čuvanju u hladnjaku

Uvijek kada možete, potrošite cijelo pakiranje u jednom pečenju. Ostavite li načetu vrećicu u zamrzivaču veći je rizik od stvaranja kristala koji će pokvariti okus. Višak iz vrećice najbolje je prebaciti u posudu koja se može dobro zatvoriti.

Više okusa

Granule češnjaka, mljevena ljuta ili slatka paprika, kao i pokoja kap aromatiziranog ulja čine značajnu razliku u okusu krumpirića. Pred kraj pečenja možete dodati i naribanu mozzarellu ili neki drugi, topivi sir – pa i poslužiti uz višak umaka bolognese.

Trik s pivom

Napravite brzinsko tijesto od šalice brašna i začina te dodajte jedno jaje i izmiješajte. Polako ulijte i oko šalice piva miješajući dok ne dobijete fino tijesto u koje umočite krumpiriće kako bi bili još hrskaviji nakon pečenja.

Izvor: punkufer.dnevnik.hr


VIŠE NA TEMU:
KRUMPIRIĆI
TRIK
KUHANJE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,87%
2. Ne, neću izaći - 33,25%
3. Ne znam - 32,88%
Ukupno glasova: 39119
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI