Tekuće tijesto za pizzu koje se napravi za samo 5 minuta

Tekuće tijesto za pizzu
(FOTO: Shutterstock)

7.11.2023. | 10:04 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 4196

Kada se zaželite pizze, a nemate mnogo vremena za pripremu tijesta – ovo je savršeni recept.

Tijesto ima mekanu i pomalo tekuću teksturu, a napravit ćete ga u samopet minuta. Ne morate čak ni zaprljati ruke – tijesto se najlakše izmiješa žlicom.

Tijesto stavite u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup promjera oko 28 centimetara ili ga podijelite na dva manja kalupa.


Tijesto se peče zajedno s umakom od rajčice, a potom se dodaju sastojci po želji i sve zajedno ponovo vraća u pećnicu.


Sastojci za pizzu od tekućeg tijesta:

250 g brašna

250 g vode sa sobne temperature

8 g instant suhog pekarskog kvasca

1 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja

1 čajna žličica šećera

1 čajna žličica soli

umak od rajčice

naribani sir po želji

sušeni origano i svježi bosiljak

ulje za kalup

Priprema:

U veliku posudu ulijete vodu sa sobne temperature i maslinovo ulje. Dodajte sol, šećer, brašno i instant kvasac i sve dobro promiješajte žlicom da dobijete jednoličnu smjesu.

Tijesto bi trebalo imati ljepljivu, mekanu i pomalo tekuću teksturu. Tijesto prebacite u kalup za pečenje koji ste prethodno dobro namastili i posuli brašnom.

Preko tijesta dodajte umak od rajčice i sušeni bosiljak. Tijesto stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 15 do 20 minuta na 220 Celzijevih stupnjeva.

Tijesto izvadite iz pećnice, po vrhu dodajte naribani sir i druge željene nadjeve i vratite u pećnicu na još oko 10 do 15 minuta.

Pizzu poslužite toplu. Dobar tek!

izvor: Pun kufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI