Tekuće tijesto za pizzu
(FOTO: Shutterstock)
Kada se zaželite pizze, a nemate mnogo vremena za pripremu tijesta – ovo je savršeni recept.
Tijesto ima mekanu i pomalo tekuću teksturu, a napravit ćete ga u samopet minuta. Ne morate čak ni zaprljati ruke – tijesto se najlakše izmiješa žlicom.
Tijesto stavite u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup promjera oko 28 centimetara ili ga podijelite na dva manja kalupa.
Tijesto se peče zajedno s umakom od rajčice, a potom se dodaju sastojci po želji i sve zajedno ponovo vraća u pećnicu.
Sastojci za pizzu od tekućeg tijesta:
250 g brašna
250 g vode sa sobne temperature
8 g instant suhog pekarskog kvasca
1 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja
1 čajna žličica šećera
1 čajna žličica soli
umak od rajčice
naribani sir po želji
sušeni origano i svježi bosiljak
ulje za kalup
Priprema:
U veliku posudu ulijete vodu sa sobne temperature i maslinovo ulje. Dodajte sol, šećer, brašno i instant kvasac i sve dobro promiješajte žlicom da dobijete jednoličnu smjesu.
Tijesto bi trebalo imati ljepljivu, mekanu i pomalo tekuću teksturu. Tijesto prebacite u kalup za pečenje koji ste prethodno dobro namastili i posuli brašnom.
Preko tijesta dodajte umak od rajčice i sušeni bosiljak. Tijesto stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 15 do 20 minuta na 220 Celzijevih stupnjeva.
Tijesto izvadite iz pećnice, po vrhu dodajte naribani sir i druge željene nadjeve i vratite u pećnicu na još oko 10 do 15 minuta.
Pizzu poslužite toplu. Dobar tek!
izvor: Pun kufer