New York City
20°C
Clear sky
4.2 m/s
72%
763 mmHg
04:00
20°C
05:00
19°C
06:00
19°C
07:00
21°C
08:00
22°C
09:00
25°C
10:00
27°C
11:00
29°C
12:00
30°C
13:00
32°C
14:00
33°C
15:00
33°C
16:00
33°C
17:00
32°C
18:00
31°C
19:00
31°C
20:00
30°C
21:00
29°C
22:00
28°C
23:00
25°C
00:00
24°C
01:00
23°C
02:00
22°C
03:00
22°C
04:00
21°C
05:00
21°C
06:00
20°C
07:00
21°C
08:00
22°C
09:00
23°C
10:00
24°C
11:00
26°C
12:00
26°C
13:00
27°C
14:00
28°C
15:00
27°C
16:00
26°C
17:00
25°C
18:00
25°C
19:00
24°C
20:00
22°C
21:00
21°C
22:00
20°C
23:00
20°C
Web sitesi için Hava Tahmini widget

Trik s kojim ćete uvijek napraviti sočna pileća prsa, čak i kada ih pečete u pećnici

FOTO: Shutterstock

2.8.2023. | 09:05 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 6356

Pileća prsa imaju malo masnoće, pa ih je vrlo lako presušiti tijekom termičke obrade. Ako želite izbjeći taj nesretni scenarij, poslužite se jednostavnim trikom.



Premažite piletinu kremastim slojem sastavljenim od kiselog vrhnja, majoneze i začina koje će zadržati vlagu u mesu tijekom termičke obrade i podariti vam ukusno jelo.





Najbolje od svega? Ovo je vrlo jednostavan recept za pečenu piletinu u pećnici oko koje ne morate puno paziti, a koja će odjednom nahraniti veći broj ljudi ili vam dati ostatke u kojima možete uživati nekoliko dana.



Sastojci za pečena pileća prsa:

6 pilećih prsa bez kosti i kože

240 g kiselog vrhnja

70 g majoneze

60 g naribanog parmezana

1 čajna žličica češnjaka u prahu

1 čajna žličica slatke paprike u prahu

½ čajne žličice luka u prahu

½ čajne žličice kajenskog papra

sol po želji

biljno ulje za pečenje

začinsko bilje po želji za posluživanje

Priprema pečenih prsa:

Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.

Utrljajte sol s obje strane pilećih prsa.

U zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, naribani parmezan i sve začine u prahu: sol, kajenski papar, češnjak, luk i slatku papriku.

Namastite lim za pečenje pa na njega posložite pileća prsa u jednom ravnomjernom sloju.

Preko piletine premažite pripremljenu smjesu na bazi kiselog vrhnja i majoneze.

Pecite piletinu u prethodno zagrijanoj pećnici oko pola sata, odnosno dok temperatura u najdebljem dijelu mesa ne dosegne 73 Celzijeva stupnja.

Poslužite toplo sa začinskim biljem i prilogom po želji. Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI