FOTO: Shutterstock
Pileća prsa imaju malo masnoće, pa ih je vrlo lako presušiti tijekom termičke obrade. Ako želite izbjeći taj nesretni scenarij, poslužite se jednostavnim trikom.
Premažite piletinu kremastim slojem sastavljenim od kiselog vrhnja, majoneze i začina koje će zadržati vlagu u mesu tijekom termičke obrade i podariti vam ukusno jelo.
Najbolje od svega? Ovo je vrlo jednostavan recept za pečenu piletinu u pećnici oko koje ne morate puno paziti, a koja će odjednom nahraniti veći broj ljudi ili vam dati ostatke u kojima možete uživati nekoliko dana.
Sastojci za pečena pileća prsa:
6 pilećih prsa bez kosti i kože
240 g kiselog vrhnja
70 g majoneze
60 g naribanog parmezana
1 čajna žličica češnjaka u prahu
1 čajna žličica slatke paprike u prahu
½ čajne žličice luka u prahu
½ čajne žličice kajenskog papra
sol po želji
biljno ulje za pečenje
začinsko bilje po želji za posluživanje
Priprema pečenih prsa:
Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
Utrljajte sol s obje strane pilećih prsa.
U zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, naribani parmezan i sve začine u prahu: sol, kajenski papar, češnjak, luk i slatku papriku.
Namastite lim za pečenje pa na njega posložite pileća prsa u jednom ravnomjernom sloju.
Preko piletine premažite pripremljenu smjesu na bazi kiselog vrhnja i majoneze.
Pecite piletinu u prethodno zagrijanoj pećnici oko pola sata, odnosno dok temperatura u najdebljem dijelu mesa ne dosegne 73 Celzijeva stupnja.
Poslužite toplo sa začinskim biljem i prilogom po želji. Dobar tek!
(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)