Santa Cruz de la Sierra
22°C
+23
+22
+22
+21
+21
+20
+20
+20
+22
+23
+23
+23
+24
+24
+25
+25
+25
+24
+23
+22
+22
+23
+22
+22
Ju
25°C
20°C
+22
+21
+21
+20
+20
+19
+19
+19
+20
+21
+23
+24
+25
+26
+26
+26
+25
+25
+23
+22
+22
+21
+21
+21
Vi
26°C
19°C
+20
+20
+20
+20
+20
+19
+19
+19
+21
+23
+24
+26
+27
+27
+26
+27
+26
+25
+24
+24
+23
+23
+22
+22
27°C
19°C
+21
+21
+21
+21
+21
+21
+21
+21
+21
+22
+22
+23
+23
+23
+24
+23
+23
+22
+22
+21
+21
+20
+20
+20
Do
24°C
20°C
+19
+19
+19
+18
+18
+18
+18
+18
+18
+18
+19
+19
+20
+20
+21
+21
+20
+20
+20
+19
+19
+19
+18
+18
Lu
21°C
18°C
+18
+17
+17
+17
+17
+17
+17
+16
+16
+17
+18
+19
+20
+21
+22
+22
+21
+20
+20
+19
+19
+18
+18
+17
Ma
22°C
16°C
+16
+16
+15
+16
+16
+16
+16
+16
+16
+17
+19
+20
+21
+23
+24
+23
+22
+22
+21
+20
+19
+19
+18
+18
Mi
24°C
15°C
+18
+17
+17
+17
+18
+18
+18
+18
+19
+20
+21
+22
+24
+25
+26
+25
+25
+24
+24
+23
+23
+22
+22
+22
+21
+21
+21
+21
+21
+21
+20
+20
+20
+21
+22
+22
+23
+24
+24
+24
+24
+23
+23
+23
+23
+23
+22
+22
+22
+22
+22
+22
+22
+22
+22
+22
+22
+23
+24
+25
+25
+26
+27
+26
+26
+25
+24
+24
+24
+25
+24
+24
Weather Data Source: pronóstico del tiempo

’Depresivna’ torta od vanilije uz koju baš ništa nije depresivno

FOTO: Getty images

28.4.2023. | 09:06 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2074

Ovaj recept za tortu od vanilije ne može biti jednostavniji, u njemu nisu maslac, jaja i mlijeko, a torta je mekana, pahuljasta i sočnapa nikada ne biste pogodili da ne jedete "obični" kolač od vanilije. Dapače, svakoj prilici u kojoj se očekuje torta, ova će savršeno pristajati. Možete je naravno ispeći i kao kolač i rezati na kocke, ili napraviti duplu količinu i – visinu.

Ova jednostavna torta verzija je takozvanih "depresivnih" torti koje su nastale tijekom Drugog svjetskog rata kada su resursi bili oskudni. I stvarno, sve sastojke koji će vam trebati sasvim sigurno imate kod kuće. Za pripremu vam trebaju samo mikser i desetak minuta, a torta će se peći oko pola sata.

Tortu najjednostavnije možete upotpuniti glazurom od tučenoga vrhnja u koje ćete po želji dodati malo šećera. Možete je ukrasiti i mrvicama kokosa, a savršeno će se slagati s voćnim sirupima i svježim sezonskim voćem.



Sastojci za tortu od vanilije bez jaja, maslaca i mlijeka:


1/2 vrećice praška za pecivo

prstohvat soli

230 g glatkog brašna

150 g granuliranog bijelog šećera

7 ml ekstrakta vanilije

80 ml biljnog ulja 240 ml vode

Priprema torte od vanilije bez jaja, maslaca i mlijeka: Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Kalup za torte promjera 23 centimetra obložite papirom za pečenje. Izmiješajte brašno, prašak za pecivo i soli. Dodajte šećer i opet promiješajte. Dodajte vaniliju, ulje i pola vode. Nemojte dodavati cijelu količinu vode jer nećete moći zamijesiti tijesto. Miksajte dok tijesto ne postane glatko i bez grudica. Dodajte preostalu vodu i ponovno miksajte dok tijesto ne postane glatko. Ulijte tijesto u kalup za pečenje. Pecite oko 35 minuta ili dok sredina ne bude pečena. Neka se kolač potpuno ohladi u kalupu prije rezanja ili stavljanja glazure.

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI