Bez vage i miksera: Brzi desert od kokosa i čokolade

FOTO: Getty images

16.3.2021. | 11:10 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 3198

Naopaki čupavci toliko su jednostavni za pripremu da ih mogu napraviti i totalni amateri...

Za brzi kolač od kokosa ne treba vam vaga - tek čaša za jogurt od dva decilitra koja će poslužiti za mokre i suhe sastojke.

Egzotičnih sastojaka nema, a tko želi može se poigrati i umjesto kokosovog brašna koristiti mak ili mljeveni rogač, pa čak ubaciti i grožđice, na kockice narezane jabuke ili kruške.


Sastojci za kolač od kokosa:



1/2 čaše kiselog vrhnja
1/2 čaše jogurta
1 čaša punomasnog mlijeka
1/3 čaše ulja
1 čaša ribanog kokosa (grubo mljeveno brašno)
2 vanilin šećera
1/2 čaše šećera
2 čaše oštrog brašna
1 žlica pšeničnog griza
1 žličica praška za pecivo

Glazura:

100 grama tamne čokolade
2 žlice ulja

Priprema:

1. Šećer pomiješajte u malo mlijeka da se rastopi.

2. Posebno pomiješajte suhe i mokre sastojke pa ih nježno pomiješajte i prebacite u manju posudu za pečenje ili kalup za manje torte koju namastite i pospite brašnom da se tijesto ne lijepi.

3. Pecite oko 25-30 minuta na 180 °C i čačkalicom provjerite da li je kolač pečen. Ako je čista, bez mrvica tijesta, spreman je za vađenje iz pećnice.

4. Kada je kolač pečen, izvadite ga i još vrućeg prelijte čokoladnom glazurom.

5. Čokoladnu glazuru napravite tako da kockice čokolade za kuhanje otopite na pari i pomiješate sa uljem.

(Izvor: Punkufer.hr)


VIŠE NA TEMU:
KOLAČ
KOKOS
ČOKOLADA
DESERT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI