FOTO: Shutterstock
Jeste li ikada probali dodati pivo u desert? Irci obožavaju kombinirati svoje tamno pivo Guinness s čokoladom te pripremati zanimljive slastice.
Probajte napraviti čoko tortu s Guinnessom! Taman biskvit na bazi kakaa, piva i kiselog vrhnja savršeno će se sljubiti kremom od sirnog namaza, šećera i vrhnja za šlag.
Za pripremu ovog recepta ne treba vam puno slastičarskog znanja. Svega malo strpljenja, nekoliko sastojaka i mikser.
Sastojci za čokoladnu tortu s Guinnessom:
400 g šećera
250 ml piva Guinness
240 g brašna
160 g kiselog vrhnja
110 g maslaca narezanih na kocke
75 g kakaa
3 čajne žličice ekstrakta vanilije
2 velika jaja
1 čajna žličica sode bikarbone
Sastojci za kremu:
300 g šećera u prahu
225 g sirnog namaza
125 ml vrhnja za šlagP
Priprema čokoladne torte s Guinnessom:Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva .Napravite biskvit: u manjem loncu zagrijte pivo i u njega stavite kocke maslaca. Kuhajte dok se maslac ne rastopi pa ga uklonite s vatre.U pivo dodajte šećer i kakao pa miješajte dok se sastojci ne povežu.
U posebnoj zdjeli istucite jaja, pomiješajte s kiselim vrhnjem i ekstraktom vanilije. Jaja umiješajte u smjesu na bazi piva i kakaa. Na kraju dodajte brašno i sodu bikarbonu te sve pomiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu .Smjesu prebacite u namašćeni lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 45 minuta. Provjerite čačkalicom je li sredina pečena do kraja prije nego što biskvit izvadite iz pećnice.
Pustite da se biskvit ohladi do kraja prije nego što ga izvadite iz lima za pečenje i ukrasite kremom.Kremu napravite u mikseru od sirnog namaza, šećera u prahu i vrhnja za šlag. Miksajte kremu dok ne dobijete gustu jednoličnu smjesu.Premažite tortu s kremom i poslužite. Dobar tek!
(Izvor: Punkufer.hr)