Timon
+22°C
+24
+24
+23
+22
+22
+22
+21
+24
+26
+28
+30
+30
+32
+32
+33
+33
+32
+31
+29
+28
+28
+26
+25
+25
Sáb
+33°C
+21°C
+25
+25
+24
+24
+23
+23
+23
+24
+25
+27
+29
+30
+30
+31
+32
+32
+31
+30
+28
+27
+27
+27
+26
+25
Dom
+32°C
+23°C
+24
+24
+23
+23
+23
+24
+25
+26
+27
+28
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+26
+26
+26
Seg
+33°C
+23°C
+26
+25
+25
+25
+25
+26
+27
+27
+28
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+33
+32
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+27
Ter
+33°C
+25°C
+26
+26
+25
+25
+25
+26
+27
+27
+28
+28
+29
+30
+31
+32
+32
+33
+32
+31
+30
+30
+29
+28
+27
+26
Qua
+33°C
+25°C
+25
+25
+24
+23
+24
+25
+26
+27
+28
+29
+30
+30
+31
+32
+33
+34
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+28
+27
Qui
+34°C
+23°C
+26
+25
+24
+23
+24
+25
+26
+27
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+34
+35
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+27
Sex
+35°C
+23°C
+26
+26
+26
+25
+26
+27
+27
+28
+29
+30
+30
+31
+32
+33
+34
+35
+34
+32
+31
+30
+28
+27
+27
+26
+26
+25
+25
+24
+25
+26
+27
+28
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+34
+35
+34
+32
+31
+30
+29
+29
+29
+28
+28
+27
+27
+26
+26
+28
+28
+30
+30
+30
+32
+32
+34
+35
+35
+37
+35
+33
+33
+31
+30
+31
+31
+29

Čokoladna karamel fantazija


(FOTO: Autor/Izvor Justso tasty.com)

20.11.2020. | 11:27 | davidlebovitz.com/Novilist
IZVOR: davidlebovitz.com/Novilist
Pregleda: 3234

Počastite sebe i ukućane i isprobajte nepogrešivu kombinaciju čokolade i karamel iznenađenja koje će se topiti u vašim ustima.Čokolada i karamela savršen su spoj, a kad se nađu u torti Davida Lebovitza, užitak je zajamčen. Isprobajte ovaj vikend tortu s čokoladom i karamel iznenađenjem koje će se topiti u vašim ustima. Možete ju ukrasiti po želji, a uz dodatak kuglice sladoleda od vanilije dobit ćete pravu slatku fantaziju.

Sastojci:


200 g nezasoljenog maslaca, narezanog na kockice


230 g gorke ili poluslatke čokolade, nasjeckane½ šalice (70 g) brašna


3 žlice nezaslađenog kakao prah

Sastojci:

200 g nezasoljenog maslaca, narezanog na kockice

230 g gorke ili poluslatke čokolade, nasjeckane

½ šalice (70 g) brašna

3 žlice nezaslađenog kakao praha

¾ žličice praška za pecivo

2/3 + 1/3 šalice šećera

4 velika jaja, odvojena

½ žličice ekstrakta vanilije

1 žličica ekstrakta čokolade (opcionalno)

prstohvat soli

12 mekih kupovnih karamela, raspolovljenih

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 180º C. Namastite kalup za torte (23 cm) i pospite brašnom ili kakao prahom i otresite višak. Preko kalupa postavite papir za pečenje.

2. U manjoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo.

3. Otopite na pari čokoladu i maslac, miješajući dok ne postane glatka smjesa. Maknite s vatre i umiješajte 2/3 šalice šećera, žumanjke, ekstrakt vanilije i ekstrakt čokolade. Umiješajte suhe sastojke u smjesu s čokoladom dok se ne sjedine.

4. U većoj zdjeli na srednjoj brzini izmiksajte bjelanjke dok ne počnu dobivati gustoću. Dodajte sol i postepeno dodavajte 1/3 šalice šećera dok se bjelanjci ne zgusnu i smjesa ne postane kremasta i glatka. Pazite da ne miksate previše.

5. U smjesu s čokoladom lagano umiješajte 1/3 izmiksanih bjelanjaka, a zatim i ostatak i miješajte dok bijele linije više ne budu vidljive. Smjesu stavite u kalup i poravnajte vrh te postavite karamele, pazeći da ih ne stavljate uz rub kalupa.

6. Pecite 25 minuta. Sredina torte mora ostati mekana, a čačkalica kojom provjeravate mora izaći suha. Ohladite, izvadite iz kalupa i servirajte.

 

Ideje za serviranje: tortu možete ukrasiti šlagom ili servirati uz kuglicu sladoleda od vanilije ili cimeta.

 

 

Izvor(:novilist.hr)




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI