(FOTO: Pavao Bobinac/Nova Studio)
RECEPT – FRANCUSKE PALAČINKE U VINSKOJ PJENICI
SASTOJCI:
Smjesa za palačinke:
2 jaja
200 g glatkog brašna
2 dl mlijeka
2 dl mineralne vode
prstohvat soli
1 vrećica vanilin šećera
Ili:
370 g Mješavine za palačinke Duc De Coeur Crepes mix
2 cijela jaja
2 žumanjka
250 ml bijelog vina
150 g mljevenih oraha
120 g šećera
PRIPREMA:
Pjenjačom umutite sve sastojke za palačinke. Na tavu stavite nekoliko kapi ulja ili je samo namastite te ispecite palačinke.U mljevene orahe stavite tri žličice šećera, a ostatak ostavite za vinsku pjenicu.U loncu pripremite vruću vodu kako biste napravili vinsku pjenicu na pari.U staklenoj posudi umutite pjenjačom dva cijela jaja, dva žumanjka, ostatak šećera i bijelo vino u jednoličnu smjesu.Zatim posudu preselite na lončić s uzavrelom vodom i mikserom je razradite u prozračnu svijetlu pjenicu.
Palačinke nadjenite mješavinom oraha i šećera te ih složite u trokut pa po njima prelijte malo vinske pjenice. Poslužite dok je pjenica još topla. Bon apetit!(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)