FOTO: Shutterstock
Juha od palačinki ili juha s palačinkama – Flädlesuppe – popularno je jelo u Njemačkoj, a posebno u njezinim južnim dijelovima. Riječ je o bistroj juhi napravljenoj od mesnog temeljca u koju se umjesto rezanaca dodaju trakice pečenih palačinki.
Ispecite palačinke na uobičajen način, zarolajte ih i narežite na trake debljine oko jednog centimetara, a potom ih prelijte vrućim temeljcem. Preko svega narežite nešto svježe nasjeckanog vlasca ili peršina.
S obzirom da se ova juha priprema od tek nekoliko jednostavnih sastojaka, bilo bi poželjno da koristite samo najbolje. Možete se poslužiti instant temeljcem iz vrećice / kocke ili ga sami skuhati od kosti, mrkve, luka i celera.
Što imate bolji temeljac, to će juha biti finija. Ako ne jedete meso, ne brinite. Juhu možete napraviti od povrtnog temeljca.
Sastojci za juhu od palačinki:
1 l mesnog temeljca
80 ml mlijeka
60 g brašna
1 jaje
sol po želji
svježi vlasac
biljno ulje po želji
Priprema juhe od palačinki:
Od mlijeka, brašna, jaja i soli napravite smjesu za palačinke. Ispecite ih na zagrijanoj tavi na malo masnoće na uobičajen način. Zarolajte ih i narežite na trake debljine oko jednog centimetara.
U svaki tanjur stavite po jednu narezanu palačinku i prelijte je s ugrijanim temeljcem.
Juhu poslužite s nasjeckanim svježim vlascem. Dobar tek!
(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)