>
Pozega
7 lip.
30°C
8 lip.
32°C
9 lip.
25°C
10 lip.
25°C
11 lip.
27°C
12 lip.
28°C
13 lip.
30°C
>
Pozega
7 lip.
30°C
8 lip.
32°C
9 lip.
25°C
10 lip.
25°C
11 lip.
27°C
12 lip.
28°C
13 lip.
30°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Kremasta torta s bananama: Lagani recept za desert koji osvaja na prvi zalogaj

FOTO: Stockfood

11.6.2020. | 09:11 | Zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr
Pregleda: 6490

Banane su mnogima omiljeno voće. Često ih jedemo kao dio doručka uz zobenu kašu ili nam posluže kao brzinska užina i večera. Ako ste se pak zaželjeli nekog deserta s bananom, predlažemo vam da isprobate ovu brzu tortu.

SASTOJCI ZA BISKVIT:
- 4 jaja
- 4 velike žlice šećera
- 4 žlice brašna
- malo maslaca i krušnih mrvica za kalup

SASTOJCI ZA NADJEV:
- 4 dcl slatkog vrhnja
- 5 dag šećera u prahu
- 50 dag mascarponea
- 3 banane
- sok od 1 limuna
- kakao


PRIPREMA:


1. Prvo ispecite biskvit. Kalup za torte s odvojivim obručem premažite s malo maslaca, pospite krušnim mrvicama i stavite na stranu. Upalite pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Razlupajte jaja, ubacite u njih šećer i miksajte dok se smjesa ne udvostruči i postane svijetložuta. Zatim u smjesu dodajte prosijano brašno i lagano ga umiješajte špatulom ili kuhačom, nikako mikserom. Ulijte smjesu u kalup, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 15-20 minuta dok se biskvit ne odvoji od kalupa i postane zlatnožut na površini.

2. Pustite biskvit da se hladi u kalupu i pripremajte kremu. Slatko vrhnje tucite mikserom dok malo ne očvrsne. Zatim dodajte šećer i miksajte dok šlag ne postane čvrst. U zasebnoj posudi mikserom malo razradite mascarpone, a zatim ga ubacite u šlag i laganim ručnim miješanjem sjedinite sastojke u kompaktnu kremu. Kad je gotova, stavite je u hladnjak.

3. Banane ogulite, prerežite na pola po dužini i širini, pošpricajte ih sokom od limuna i posložite po ohlađenom biskvitu. Možda će vam zatrebati više banana, ovisno o njihovoj veličini i veličini kalupa pa računajte na to. Prelijte banane i biskvit kremom. Malo protresite kalup kako bi se krema spustila i po potrebi je zagladite špatulom, a tortu zatim stavite u hladnjak na nekoliko sati. Bilo bi idealno da prenoći u hladnjaku. Prije serviranja posipajte je kakaom.
Dobar tek!

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr


VIŠE NA TEMU:
TORTA
BANANE
RECEPT
DESERT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,75%
2. Ne, neću izaći - 33,26%
3. Ne znam - 32,99%
Ukupno glasova: 47527
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI