Kruh na izvlačenje s tri vrste sira i kremom od pečenog češnjaka

FOTO: Thinkstock/Guliver

5.10.2021. | 09:12 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 1996

Nemate posudu za fondue? Nema problema, napravite varijaciju na temu i napunite kruh omiljenim sirevima, dodajte začinskog bilja i navalite prstima dok je vruće na kockice čistog užitka.

Punjeni kruh sa sirom i češnjakom: 

Sastojci: 
 
1 glavica češnjaka
7 žlica maslaca
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica limunova soka
žličica kurkume
25 dag topivog sira (gouda, mozzarella i brie) 
sol
papar
peršin

Priprema:


1. Glavici češnjaka odrežite vrh pa je poprskajte maslinovim uljem. Zamotajte je u papir za pečenje ili aluminijsku foliju.


2. Pecite lopticu češnjaka u pećnici oko pola sata na 200°C pa ostavite da se hladi.

3. Dok se peče češnjak zarežite kruh vodoravno i okomito tako da dobijete mrežu, ali pazite da ne zarežete dno – zaustavite se oko 7 milimetara prije kraja.

4. Narežite sir na ploške i iscijedite limun.

5. Istisnite češnjak iz češnjeva pa pomiješajte s limunom, kurkumom i maslacem. Prelijte kruh maslinovim uljem, a u proreze stavite smjesu s češnjakom i ploške sira.

6. Zamotajte kruh u papir za pečenje ili foliju pa pecite 15 minuta. Odmotajte ga pa pecite još 10. Posljednje 2 minute stavite pod grill i zapecite.

7. Izvadite iz pećnice i ukrasite peršinom.

(Izvor: Punkufer.hr)

 




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI