Najlakši recept za najfinije bukovače koje idu uz meso, kruh i tjesteninu


(FOTO: Shutterstock)

29.10.2022. | 09:55 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 7930

Želite li napraviti ukusno jelo od gljiva? Prvi zadatak jest da ih pravilno očistite.

Nemojte ih stavljati pod mlaz vode jer će upiti nepotrebnu tekućinu. Umjesto toga radije ih očetkajte ili uklonite nečistoće s površine pamučnom krpom.

Bukovače su izvrsne gljive za poslužiti kao prilog mesu, ali i staviti na tostirani kruh, posipati preko kuhane tjestenine ili riže.


Da biste unijeli dodatnu dubinu okusa u bukovače, potrebno vam je svega nekoliko sastojaka – nešto maslaca, češnjaka, bijelog vina i peršina.


Sastojci za pirjane bukovače:

200 g bukovača

30 g maslaca

3-4 češnja češnjaka

2 žlice suhog bijelog vina

1 žlica nasjeckanog svježeg peršina

sol i papar po želji

Priprema pirjanih bukovača:

Otopite maslac u većoj tavi na srednje jakoj temperaturi.

Dodajte nasjeckani češnjak i kuhajte ga oko 30 sekundi.

Dodajte natrgane komadiće bukovača i pirjajte ih oko tri minute. Pripazite da vam ne izgore.

Podlijte gljive s vinom i kuhajte dok alkohol ne ispari. Za to će vam biti potrebno oko dvije minute.

Posolite i popaprite po želji te poslužite sa svježim peršinom.

Poslužite gljive odmah. Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI