>
Pozega
6 lip.
30°C
7 lip.
31°C
8 lip.
33°C
9 lip.
24°C
10 lip.
25°C
11 lip.
27°C
12 lip.
26°C
>
Pozega
6 lip.
30°C
7 lip.
31°C
8 lip.
33°C
9 lip.
24°C
10 lip.
25°C
11 lip.
27°C
12 lip.
26°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Otvoreno prvenstvo u roštiljanju -ʺGrill Slavonicaʺ- 29.4. u Zarilcu

Grill Slavonica
(FOTO: Službeni plakat)

19.4.2018. | 09:52 | M.B.
Pregleda: 3259

Tjednik KRONIKA požeško-slavonska, Udruga za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ Požega, Udruga „Mladi za mlade“ Pleternica i ŠRD „Londža“ Zarilac organiziraju po prvi puta u našem kraju jednu gastro manifestaciju „Otvoreno prvenstvo u roštiljanju Grill Slavonica“ na izletištu i ribnjaku u Zarilcu. Pokroviteljstva su se prihvatili Grad Pleternica i Požeško-slavonska županija, a manifestaciju podržavaju i drugi gradovi, općine, obrti i tvrtke.

Ovakve manifestacije održavaju se u još nekoliko gradova u Hrvatskoj, jako su dobro posjećene i medijski popraćene, te su u svakom slučaju turistički događaj i mjesto okupljanja velikog broja natjecatelja, sudionika i posjetitelja. kako već sada u pripremi projekta imamo najavu natjecatelja iz šireg područja Slavonije iz susjednih županija, to će svakako biti jedna manifestacija koja naš kraj ističe kao mjesto odlično u organizaciji turističkih događanja. Na samom mjestu događanja organizirat će se i etno sajam lokalnih OPG-ova i proizvođača hrane i domaće radinosti, a bit će i cilj Biciklijade koja starta iz Pleternice a bicikle voze cijele obitelji. Ujedno ovim događanjem otvaramo sezonu roštiljanja koja uvijek počinje u svibnju s dolaskom lijepih i toplih proljetni dana, kada svi žele izaći u prirodu nakon duge zime.




Ekipe koje se sastoje od najmanje 4 do 8 osoba trebaju donijeti roštilj, začine i svoju tajnu dobrog roštilja a organizator osigurava pet vrsta mesa za pripremu ćevapa, pljeskavica, vratnog kotleta, ražnjića i roštiljske kobasice, ukupno tri kg mesne sirovine, te drva i ugljen za roštilj. Nakon pravilnog mariniranja mesa i pripremanja prave smjese od mljevenog mesa, ekipa će ispeći meso na roštilju, na pladnju servirati uz garniranje i ukrašavanje svoga roštilja koje ide na ocjenjivanje. Prosudbena komisija ocijenit će i nagraditi tri najbolja roštilja, te najbolju prezentaciju roštilja.


od 9:00 okupljanje ekipa, uređenje mjesta za roštiljanje,

10:00 zaduženje mesa, priređivanje paca, pravljenje mješavine i paljenje roštilja,

11:00 doček Biciklijade iz pravca Pleternice

12:00 početak roštiljanja mesa, uređenje i garniranje roštiljanog mesa na pladnjeve,

13:00 ocjenjivanje kvalitete roštilja i objed za ekipe, njihove goste i posjetitelje

14:00 proglašenje pobjednika a u nastavku zabava uz TS Tkanica do večeri.

 



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,81%
2. Ne, neću izaći - 33,24%
3. Ne znam - 32,95%
Ukupno glasova: 43738
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI