(FOTO: punkufer)
PUNJENE PORTOBELLO GLJIVE
(za 2 osobe)
4 velike gljive portobello
4 žlice maslinova ulja
2 mlada luka
40 g Podravka Pancete
1 češanj češnjaka
1 žličica Vegete BioVegeta Maestro Crni papar
Vegeta Maestro Morska sol
250 g ricotta sira
1 žlica naribanog parmezana
1 tikvica
Priprema:
- Pažljivo četkicom za povrće ili krpom nježno očistite svu prljavštinu s gljiva. Nemojte ih prati jer će se napiti vode.
- Peteljke uklonite, a zatim prednji i stražnji dio svake gljive premažite dvjema žličicama maslinova ulja. Gljive stavite na pripremljeni lim za pečenje i lagano ih posolite.
- Peteljke očistite i narežite.Na dvije žlice zagrijanog maslinova ulja stavite narezani mladi luk i narezanu pancetu. Kratko popecite uz miješanje, dodajte peteljke gljiva, nasjeckani češnjak i kratko pirjajte.
- Pospite Vegetom BIO i popaprite. Zatim maknite s vatre, dodajte krem sir i izmiješajte.
- Smjesom nadjenite gljive, a po vrhu pospite naribani parmezan.Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
- Za to vrijeme na nauljenoj tavi popecite ploške tikvica.
- Tople punjene gljive poslužite ukrašene ploškama tikvica.
Savjet: Umjesto ricotte i parmezana možete upotrijebiti smjesu od raznih sireva (koje imate u hladnjaku) i začiniti sve Vegeta Maestro mljevenim chilijem.