Punjene gljive portobello: Recept hrvatske glumice za brzi obrok bez glutena


(FOTO: punkufer)

17.11.2022. | 11:19 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1765

PUNJENE PORTOBELLO GLJIVE
(za 2 osobe)

4 velike gljive portobello
4 žlice maslinova ulja
2 mlada luka
40 g Podravka Pancete
1 češanj češnjaka
1 žličica Vegete BioVegeta Maestro Crni papar
Vegeta Maestro Morska sol
250 g ricotta sira
1 žlica naribanog parmezana
1 tikvica

Priprema:
- Pažljivo četkicom za povrće ili krpom nježno očistite svu prljavštinu s gljiva. Nemojte ih prati jer će se napiti vode.
- Peteljke uklonite, a zatim prednji i stražnji dio svake gljive premažite dvjema žličicama maslinova ulja. Gljive stavite na pripremljeni lim za pečenje i lagano ih posolite.
- Peteljke očistite i narežite.Na dvije žlice zagrijanog maslinova ulja stavite narezani mladi luk i narezanu pancetu. Kratko popecite uz miješanje, dodajte peteljke gljiva, nasjeckani češnjak i kratko pirjajte.
- Pospite Vegetom BIO i popaprite. Zatim maknite s vatre, dodajte krem sir i izmiješajte.
- Smjesom nadjenite gljive, a po vrhu pospite naribani parmezan.Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
- Za to vrijeme na nauljenoj tavi popecite ploške tikvica.
- Tople punjene gljive poslužite ukrašene ploškama tikvica.


Savjet: Umjesto ricotte i parmezana možete upotrijebiti smjesu od raznih sireva (koje imate u hladnjaku) i začiniti sve Vegeta Maestro mljevenim chilijem.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI