Punjene gljive portobello: Recept hrvatske glumice za brzi obrok bez glutena


(FOTO: punkufer)

17.11.2022. | 11:19 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2067

PUNJENE PORTOBELLO GLJIVE
(za 2 osobe)

4 velike gljive portobello
4 žlice maslinova ulja
2 mlada luka
40 g Podravka Pancete
1 češanj češnjaka
1 žličica Vegete BioVegeta Maestro Crni papar
Vegeta Maestro Morska sol
250 g ricotta sira
1 žlica naribanog parmezana
1 tikvica

Priprema:
- Pažljivo četkicom za povrće ili krpom nježno očistite svu prljavštinu s gljiva. Nemojte ih prati jer će se napiti vode.
- Peteljke uklonite, a zatim prednji i stražnji dio svake gljive premažite dvjema žličicama maslinova ulja. Gljive stavite na pripremljeni lim za pečenje i lagano ih posolite.
- Peteljke očistite i narežite.Na dvije žlice zagrijanog maslinova ulja stavite narezani mladi luk i narezanu pancetu. Kratko popecite uz miješanje, dodajte peteljke gljiva, nasjeckani češnjak i kratko pirjajte.
- Pospite Vegetom BIO i popaprite. Zatim maknite s vatre, dodajte krem sir i izmiješajte.
- Smjesom nadjenite gljive, a po vrhu pospite naribani parmezan.Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
- Za to vrijeme na nauljenoj tavi popecite ploške tikvica.
- Tople punjene gljive poslužite ukrašene ploškama tikvica.


Savjet: Umjesto ricotte i parmezana možete upotrijebiti smjesu od raznih sireva (koje imate u hladnjaku) i začiniti sve Vegeta Maestro mljevenim chilijem.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI