Pohani kotleti
(FOTO: Shutterstock)
Pahuljice od dehidriranog krumpira ili popularnije – instant-pire, možda niste znali, mogu poslužiti kao odlična zamjena za krušne mrvice kod pohanja. Mogu biti i samo bezglutenski izbor, ali svojom će hrskavošću osvojiti baš svakoga.
Ovaj recept za pohanje u dehidriranim krumpirovim ljuskicama preskače korak s brašnom, pa ćete biti i nešto brže gotovi s pripremom nego kod klasičnog pohanja. Kotlete pohane u krumpirovim ljuskicama poslužite s finom pikantnom majonezom, za koju također donosimo recept, i prilogom po želji.
Sastojci za kotlete pohane u krumpirovim ljuskicama:
60 g majoneze
1/2 žlice mljevene ljute paprike
1 žlica ustinjenog svježeg vlasca
sol
papar
3 velika jaja
75 g dehidriranih krumpirovih pahuljica
4 svinjska kotleta bez kostiju, lagano istučena i malo deblja od pola centimetra
60 g maslaca
50 ml ekstradjevičanskog maslinova ulja
krupna morska sol i kriške limuna, za posluživanje, po želji
Priprema kotleta pohanih u krumpirovim ljuskicama:
Pomiješajte majonezu, ljutu papriku i vlasac u maloj posudi. Začinite po ukusu solju i paprom.
U plitkoj zdjeli umutite jaja s prstohvatom soli. U drugu plitku zdjelu istresite ljuskice krumpira. Svinjske kotlete po ukusu posolite i popaprite.
Umočite svaki kotlet u jaje pa u krumpirove ljuskice.
Zagrijte maslac i ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. U serijama ispohajte kotlete.
Prebacite ih na tanjur obložen papirnatim ručnikom.
Dekorirajte po ukusu i poslužite s ljutom majonezom uz prilog po želji.
izvor: Pun kufer