Ličke šnicle
(FOTO: index.hr)
Ličke šnicle hrvatski su klasik te svima poznato domaće i obiteljsko jelo. Pečeno meso na tavi, a zatim u pećnici s vinom jedan je od načina kako dobiti mekane i sočne šnicle svaki put. Poslužite ih uz kuhani krumpir ili rižu.
Sastojci1 kg svinjskih odrezaka, but
20 g soli
2 jaja
100 ml mlijeka
100 g glatkog brašna
100 g krušnih mrvica
Ulje, za prženje
4 češnja češnjaka
Nasjeckani peršin
200 ml bijelog vina
100 ml vode
Priprema
Panirajte meso
Meso istucite batom i posolite sa svake strane. U jednu posudu razbijte jaja, dodajte im mlijeko i umutite. U drugu posudu dodajte brašno, a u treću krušne mrvice. Šnicle panirajte tako da ih prvo uvaljate u brašno, zatim umočite u smjesu mlijeka i jaja i na kraju uvaljate u krušne mrvice. Kako ih panirate, tako ih slažite na tanjur.
Pržite šnicle
Zagrijte tavu i dodajte malo ulja – ostavite kratko da se zagrije. Dodajte šnicle pa ih prepržite sa svake strane po 2 minute – toliko da dobijete koricu. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Pecite meso
Preprženo meso slažite u pekač s višim rubom, zatim ih posipajte nasjeckanim češnjakom i peršinom. Sjedinite bijelo vino i vodu te prelijte meso. Prekrijte aluminijskom folijom, ubacite u pećnicu i pecite 45 minuta.
Poslužite
Skinite foliju i vratite još kratko u pećnicu kako bi se meso još malo zapeklo. Izvadite iz pećnice i poslužite uz rižu, krumpir ili bilo koji drugi prilog po izboru.
IZVOR: index.hr