Recept za okruglice od puretine i tikvica

Okruglice od puretine
(FOTO: Shutterstock)

31.7.2024. | 09:19 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 764

Tikvice su iznimno fleksibilno povrće koje se može pripremiti na bezbroj načina. Možete ga pirjati, peći, pržiti i pohati.

Naribane tikvice možete iskoristiti za pripremu popečaka, kao podlogu za pizzu, ali i kao dodatak mesnim okruglicama.

Donosimo vam recept za nešto laganiju verziju mesnih okruglica od mljevene puretine i tikvica koje se mogu poslužiti na klasičan način uz tjesteninu i umak od rajčice, staviti u sendvič ili čak salatu.


Imajte na umu da vrijeme termičke obrade ovisi o veličini okruglica – provjerite jesu li pečene do kraja prije nego što ih maknete sa štednjaka.


Sastojci:
450 g mljevene puretine
150 g naribanih tikvica
60 g krušnih mrvica
30 g naribanog parmezana
1 jaje
1 manji luk
1-2 češnja češnjaka
1 čajna žličica mediteranske mješavine začina
biljno ulje za pečenje
sol i papar po želji

Priprema:
Naribajte tikvice i istisnite što je moguće više tekućine iz ovog povrća.
Pomiješajte ocijeđene naribane tikvice s mljevenim mesom, naribanim lukom i češnjakom.
Dodajte jaje, parmezan i krušne mrvice, začinite sa solju i paprom te mediteranskom mješavinom.
Od dobivene smjese oblikujte kuglice.
U većoj tavi zagrijte nešto ulja, pa na njemu prepržite kuglice s obje strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Ovisno o veličini pecite ih 10 do 15 minuta.
Poslužite mesne okruglice tople s prilogom po želji. Dobar tek!

izvor: Pun kufer



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI