Recept za ragu od svinjetine

Ragu od svinjetine
(FOTO: Shutterstock)

5.11.2024. | 09:19 | Pun kufer
IZVOR: Pun kufer
Pregleda: 325

Tajna slasti mesnog ragua je u dugom kuhanju dok se ne mirisi i okusi ne povežu, a meso ne omekša. Iako je na ovo jelo koje potječe iz Italije potrebno potrošiti nešto vremena, mesni ragu ne traži komplicirane sastojke niti tehnike.

Ragu poslužite s tjesteninom, poput širokih rezanaca, pospite parmezanom i bosiljkom pa uživajte.

Sastojci za ragu od svinjetine:
350 g tjestenine
200 g mljevene svinjetine
600 g pasirane rajčice
1 žlica koncentrata rajčice
1 mrkva
1 luk
2 dl crnog vina
ribani parmezan
svježi bosiljak
sol, papar


Priprema:
Stavite veliku tavu na štednjak s malo maslinovog ulja.
Očistite i nasjeckajte mrkvu i luk te ih dodajte u tavu. Pirjajte na laganoj vatri 4-5 minuta dok ne omekšaju.
Dodajte mljevenu svinjetinu i malo pojačajte vatru; dobro je zapecite, miješajući kuhačom nekoliko minuta, a zatim ulijte vino i pustite da ispari.
Smanjite vatru, dodajte koncentrat rajčice i prstohvat papra, miješajući konstantno kako bi meso dobro upilo sve sastojke.
Ulijte pasiranu rajčicu, djelomično poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata, povremeno dodajući malo kipuće vode ili temeljca. Kušajte i posolite prema ukusu.
Skuhajte tjesteninu i pomiješajte je s raguom u tanjurima. Ukrasite s nekoliko listova bosiljka i ribanim parmezanom te poslužite.


izvor: Pun kufer



VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
RAGU
SVINJETINA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI