Recept za rimske njoke

Rimski njoki
(FOTO: Shutterstock)

14.11.2024. | 09:38 | Pun kufer
IZVOR: Pun kufer
Pregleda: 471

Rimski njoki spas su kad vam se jede nešto brzo i fino, ali i odličan prilog kad vam zatreba nešto efektno i fino. Za pripremu se ne koristi krumpir, nego pšenična krupica, a slast pružaju parmezan i maslac.

Sastojci za rimske njoke:
1 l mlijeka
1⁄2 žličice soli
250 g pšenične krupice
150 g parmezana
2 žumanjka
3 žlice maslaca
1 prstohvat kajenskog papra ili čilija
2 žlice parmezana za posipanje

Priprema rimskih njoka:
Ulijte mlijeko u posudu i dodajte sol pa zagrijte dok gotovo ne zakuha. Kad se pojave mjehurići, umiješajte krupicu žustro miješajući oko 20 sekundi pa smanjite vatru i nastavite miješati dok se ne zgusne pa maknite s vatre. Umiješajte maslac, naribani parmezan i žumanjke brzo miješajući kako se žumanjci ne bi zgrušali.
Prebacite smjesu u pripremljeni lim za pečenje, ravnomjerno je rasporedite i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite u hladnjaku oko pola sata dok se ne stisne.
Namastite posudu za pečenje maslacem. Oblikujte kalupima krugove od smjese pa ih složite u posudu za pečenje. Premažite rastopljenim maslacem i pospite kajenskim paprom te parmezanom.
Pecite oko 25 minuta u pećnici na 200 °C pa kratko zapecite na gornjoj rešetki da uhvate boju.




VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
NJOKI
RIMSKI

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI