FOTO: Natašine slastice
Iskoristite stare kroasane za pripremu ukusnog kolača koji se topi u ustima. Za pripremu vam ne treba previše iskustva u kuhinji niti kompliciranih sastojaka.
U nastavku pročitajte recept za brzi kolač s kroasanima, uz napomenu njegove autorice da se po želji može praviti s manjim ili većim kroasanima. Također, po želji možete koristiti kroasane s vanilijom ili čokoladom ili kombinirati te dvije varijante.
Sastojci:
200 grama petit keksa
3 pudinga od čokolade
3 pudinga od vanilije
12 žlica šećera
2 l mlijeka
10 velikih kroasana (po želji vanilija ili čokolada)
3-4 žlice eurokrema
300 ml vrhnja za šlag
mlijeko za umakanje kroasana
Priprema: Kekse umačite u mlijeko i slažite u lim za pečenje ili na tacnu s obručem promjera 25×35 cmU posudu dodajte puding od čokolade, šest žlica šećera i malo mlijeka od jedne litre i zatim pomiješajteOstatak mlijeka stavite kuhatiUzavrelo mlijeko sklonite s vatre i umiješajte pripremljene sastojke, nastavite kuhati pudingČim sklonite s vatre puding prelijte preko keksaOdmah nastavite slagati kroasaneKroasane malo pritisnite prstima da upadnuU posudu dodajte puding od vanilije i šest žlica šećera, te prelijte i pomiješajte s malo mlijeka od jedne litreOstatak mlijeka stavite kuhatiUzavrelo mlijeko stavite sa strane i umiješajte pripremljeni pudingNastavite kuhati pudingČim sklonite s vatre prelijte ga preko kroasana i rasporediteOdmah dok je vruć rasporedite eurokremOstavite kolač da se ohladiIzradite vrhnje za šlagPremažite ga po kolaču Stavie kolač u frižider do rezanja
Recept preuzet s bloga Natašine slastice.
(Izvor: Zadovoljna.dnevnik.hr)