>
Pozega
6 lip.
30°C
7 lip.
31°C
8 lip.
32°C
9 lip.
23°C
10 lip.
25°C
11 lip.
27°C
12 lip.
28°C
>
Pozega
6 lip.
30°C
7 lip.
31°C
8 lip.
32°C
9 lip.
23°C
10 lip.
25°C
11 lip.
27°C
12 lip.
28°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Argentinski trik za savršeni okus: Recept za božanstveni umak gotov za 5 minuta


(FOTO: Shutterstock)

23.11.2022. | 09:08 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1878

Chimichurri je omiljeni argentinski umak od začinskog bilja, koji je izvrstan pratilac piletini, svinjetini, janjetini, ali i jelima od krumpira i drugog povrća. Argentinci ga najviše vole uz sočne odreske i meso s roštilja, a u njihovoj je gastronomiji toliko popularan da ima status rituala, baš kao što je ispijanje čaja u Britaniji.

Iako na prvi pogled izgleda poput talijanskog pesta, okus je drukčiji, a ako ga još niste kušali, mogao bi vas oduševiti osvježavajućim, ali punim okusom.

 


Sastojci za chimichurri:


25 g svježih listića peršina

25 g svježih listića korijandra

5 g svježih listova mažurana

2 češnja češnjaka

½ čajne žličice naribane korice limete

2 žlice svježe iscijeđenog soka limete

2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja

¼ čajne žličice soli

¼ čajne žličice mljevene crvene paprike

Priprema chimichurrija:

U blenderu izmiksajte sve sastojke dok ne dobijete zeleni i mirisni umak te ga poslužite uz mesna jela. Umak će imati najbolji okus ako koristite najsvježije začinsko bilje.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)




VIŠE NA TEMU:
HRANA
UMAK
MESO
RECEPT
IDEJA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI