>
Pozega
6 lip.
31°C
7 lip.
31°C
8 lip.
31°C
9 lip.
23°C
10 lip.
25°C
11 lip.
27°C
12 lip.
29°C
>
Pozega
6 lip.
31°C
7 lip.
31°C
8 lip.
31°C
9 lip.
23°C
10 lip.
25°C
11 lip.
27°C
12 lip.
29°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Bomba od priloga: Najlakši recept za krumpir zapečen sa sirom


(FOTO: Getty Images)

27.2.2023. | 10:56 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2416

Krumpir se obično servira kao prilog jelima. No uz ovaj recept, koji svoje korijene ima u američkoj gastronomiji, ne treba vam meso. Možete ga poslužiti uz sezonsku salatu i uživati u svakom zalogaju.

Sastojci za 8 osoba:

8 krumpira za pečenje


100 g maslaca


150 ml kiselog vrhnja

150 ml punomasnog mlijeka

400 g naribanog sira po želji

2 mlada luka

sol i papar po želji

Priprema zapečenog krumpira:

Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.

Očistite krumpire u kori. Ubodite svaki krumpir nekoliko puta vilicom i stavite peći u pećnici oko 45 minuta do sat vremena, odnosno dok se termički ne obrade do kraja.

Odstranite koru od pečenog krumpira i smiksajte ih zajedno s maslacem, kiselim vrhnjem, mlijekom te soli i paprom.

Umiješajte u pire pola naribanog sira pa ga prebacite u lim za pečenje koji ste prethodno premazali s nešto biljnog ulja.

Preko vrha pospite nasjeckani mladi luk i preostali sir. Stavite peći u pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva oko 15 do 20 minuta dok se sir ne rastopi.

Po želji na vrh možete dodati i nekoliko kriški slanine.

Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


VIŠE NA TEMU:
KRUMPIR
HRANA
JELO
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI