>
Brasilia
20 Jun
24°C
21 Jun
26°C
22 Jun
27°C
23 Jun
28°C
24 Jun
22°C
25 Jun
23°C
26 Jun
24°C
>
Brasilia
20 Jun
24°C
21 Jun
26°C
22 Jun
27°C
23 Jun
28°C
24 Jun
22°C
25 Jun
23°C
26 Jun
24°C

Čili grah s mljevenom junetinom: Recept za savršeni jesenski ručak


(FOTO: Shutterstock)

25.10.2022. | 09:10 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1922

Kada se temperature spuste u termometru u Sjedinjenim Američkim Državama – a posebno u Teksasu – jede se čili grah s mljevenim mesom. Riječ je o finom jelu na žlicu koje je nadahnuto meksičkim chili con carneom.

Ovo varivo od graha i mljevene junetine sljubljuje se s gustim umakom od rajčice, ali i ljutim papričicama. Najbolje rezultate dobit ćete ako pomiješate nekoliko vrsta graha, ali i svježe te sušene feferone.

Ako niste ljubitelj ljute hrane, upotrijebite manje ljutih papričica i iz njih definitivno uklonite koštice.


Poželjno bi bilo grah skuhati samostalno od suhih zrna, ali ako nemate vremena za ovu kulinarsku pustolovinu poslužiti se možete i onima iz konzerve.


Sastojci za čili grah s mljevenom junetinom:800 ml pasate od rajčice800 g rajčice u komadu750 g kuhanog graha (bijeli, smeđi, šareni)500 ml goveđeg temeljca450 g mljevene junetine150 g kukuruza šećerca3-4 češnja češnjaka2-3 blagih, blago ljutih ili ljutih feferona1 luk1 štapić cimeta1 žlica timijana1 žlica ružmarinaBiljno ulje za pirjanjesol i papar po željiPriprema čili graha s mljevenom junetinom:Zagrijte u velikom loncu nešto ulja pa na njemu prepirjajte nasjeckani luk dok ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko tri minute.Dodajte i nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno još oko jedne minute.U lonac dodajte mljeveno meso i pirjajte ga sve dok ne dobije smeđu boju. Za to će vam biti potrebno pet do deset minuta.Dodajte kuhani grah, kukuruz šećerac i sve zajedno podlijte s pasatom i komadićima rajčice te goveđim temeljcem.Začinite grah s nasjeckanim čili papričicama, timijanom, ružmarinom, soli i paprom. Dodajte i štapić cimeta.Kada tekućina zavrije smanjite temperaturu, poklopite lonac i kuhajte sve zajedno barem pola sata. Idealno bi bilo da se čili kuha i do dva sata kako bi se okusi sljubili.Izvadite cimet iz lonca prije posluživanja. Poslužite čili grah topao s kriškom domaćeg kruha. Dobar tek!(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,77%
2. Ne, neću izaći - 33,29%
3. Ne znam - 32,94%
Ukupno glasova: 72404
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI