>
Pozega
21 lip.
25°C
22 lip.
27°C
23 lip.
29°C
24 lip.
30°C
25 lip.
32°C
26 lip.
34°C
27 lip.
35°C
>
Pozega
21 lip.
25°C
22 lip.
27°C
23 lip.
29°C
24 lip.
30°C
25 lip.
32°C
26 lip.
34°C
27 lip.
35°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Diže iz mrtvih: Recept za talijansku juhu od rajčice s tjesteninom i parmezanom

2.9.2021. | 09:13

Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr

Pregleda: 3288

NOVO

Molitveno bdijenje uoči prezbiterskog ređenja u Požegi
Vrijeme uglavnom sunčano i toplo
Uzbuna zbog signalne rakete? Uznemiravanje građana ne bi trebalo proći nekažnjeno
Iznad Požege zabilježena nepoznata letjelica?! Više ljudi prijavilo potres
U Mihaljevcima: Konjogojstvena udruga ’Vallis Aurea’ slavi 30 godina djelovanja
Foto: Svetkovina Tijelova u Požegi
Konstituirano Gradsko vijeće Grada Pleternice - Predsjednik Domagoj Katić, potpredsjednici Marko Markota i Marko Vidakušić
Pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga od 16. do 22. lipnja u sklopu ROADPOL-a
Teško ozlijeđen 62-godišnji vozač prilikom pokušaja bijega – upravljao vozilom bez dozvole i pod utjecajem alkohola
NAJAVA: Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za povećanje poljoprivredne proizvodnje na području županije za 2025. godinu

FOTO: Getty Images

2.9.2021. | 09:13 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 3288

Nakon dugačkog puta ili pijanke, ponekad je sasvim dovoljno za sreću pojesti tanjur fine, domaće juhe...

Mirisna rajčica, dobro maslinovo ulje i domaće povrće osnova su fine talijanske juhe koja lako može poslužiti kao glavno jelo zahvaljujući tjestenini i siru. Osvježavajući limun, papar i chilli čine je i praktičnim lijekom protiv mamurluka ili specijalitetom koji vraća energiju nakon dugačkog putovanja i suhe hrane.

Sastojci za talijansku juhu:



4 žlice maslinovog ulja
1 srednji luk
2 srednje mrkve
1 mali komadić korijena celera
1 žlica paste od rajčice
2 šalice sjeckanog sezonskog povrća (krumpir, tikvice, grašak ili prema želji)
4 češnja češnjaka
½ žličice sušenog origana
½ žličice sušenog timijana
1 velika konzerva pelata
700 ml povrtnog temeljca
2 šalice vode
1 žličica morske soli
1 žlica limunova soka
1 žličica šećera
2 lovorova lista
1 prstohvat chillija u pahuljicama
2 prstohvata svježe mljevenog papra
1 šalica sitne tjestenine
100 g parmezana


Priprema:


1. Zagrijte tri žlice maslinova ulja pa popržite nasjeckani luk. Zatim dodajte nasjeckanu mrkvu i celer. Za deset minuta dodajte pastu od rajčice i prstohvat soli te miješajte koju minutu.

2. Dodajte sezonsko povrće (prema potrebi narežite), sjeckani češnjak, origano i majčinu dušicu. Kuhajte dok ne zamiriše uz često miješanje, oko 2 minute.

3. Ulijte pelate sa sokom, temeljac i vodu. Dodajte sol, šećer, lovorov list i pahuljice chillija. Začinite obilno svježe mljevenim crnim paprom.

4. Pojačajte vatru na srednje jaku i kad juha zavrije, djelomično poklopite tako da para može djelomično izaći. Kuhajte na laganoj vatri, a zatim skinite poklopac i dodajte tjesteninu. Nastavite pirjati nepokriveno dok se tjestenina ne skuha.

5. Maknite lonac s vatre, a zatim uklonite lovorov list. Umiješajte limunov sok i preostalu žlicu maslinovog ulja. Probajte i prema potrebi posolite ili dodajte papra. Izvadite juhu u tanjure i pospite ribanim parmezanom.

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,78%
2. Ne, neću izaći - 33,3%
3. Ne znam - 32,93%
Ukupno glasova: 72656
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI