Fini gulaš: Ručak koji se ʺsam kuhaʺ dok vi obavljate što treba po kući

FOTO: Stockfood

22.9.2021. | 09:46 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 6053

Gulaš je mnogima omiljeno jelo u hladnijem dijelu godine. Ne samo da je riječ o krepkom obroku na žlicu koje će utopliti kosti i zasititi organizam, već je to ručak ili večera koja se „sama kuha“.

Gulaš se, naime, priprema od jeftinijih komada mesa koji se dugotrajnom termičkom obradom transformiraju u najfinije i najmekše zalogaje.

Dovoljno je staviti prave sastojke u lonac i pustiti da se krčkaju nekoliko sati na laganoj temperaturi, dok vi obavljate sve što trebate po kući.


Na kraju kuhanja poslužite ih s kriškom domaćeg kruha, pire-krumpirom ili kuhanom tjesteninom!


Sastojci za svinjski gulaš:
500 grama svinjskih kocki za gulaš (bez kosti)
200 grama šampinjona
2 veća luka
2 crvene paprike
2 češnja češnjaka
1 žlica koncentrata rajčice
1 litra mesnog ili povrtnog temeljca
1 žlica slatke mljevene paprike
1 lovorov list
1 žlica brašna
sol i papar po želji
biljno ulje ili svinjska mast za pirjanje


Priprema:
1. Kocke mesa uvaljate u brašno pa popržite na malo masnoće. Pirjajte oko desetak minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju sa svih strana.

2. Izvadite meso iz lonca.

3. Dodajte još masnoće u lonac po potrebi te prepirjajte luk i papriku narezanu na kocke nekoliko minuta.

4. Ubacite i češnjak te pirjajte oko jedne minute.

5. Dodajte koncentrat rajčice i sve dobro promiješajte. Podlijte temeljcem.

6. U lonac vratite meso, dodajte šampinjone narezane na veće komade i sve začine.

7. Poklopite djelomično lonac i pustite da se sve zajedno kuha na laganoj temperaturi oko 2 sata, odnosno dok meso ne postane mekano poput maslaca.

Dobar tek!

(Izvor: zadovoljna.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI