FOTO: Shutterstock
Hrskavi popečci ili samo vege burgeru drugačijoj verziji. Uglavnom, odlična ideja za slasne zalogaje u kojima glavnu ulogu igra brokula.
Ovaj proljetni recept odličan je izbor i zbog toga što se popečci ne prže u ulju, već se peku u pećnici. Dodajte omiljeni prilog ili sve složite u burger sa sastojcima koje obožavate i vjerujemo kako će se ovo jelo često u budućnosti naći na vašem jelovniku.
Sastojci za popečke od brokule:
200 g brokule
120 g naribanog polutvrdog sira (npr.cheddar)
50 g panko krušnih mrvica
3 mlada luka 2 jaja
2 češnja češnjaka
sol i papar po želji
biljno ulje
Priprema popečaka od brokule: Skuhajte brokulu na pari pa je zdrobite vilicom i pomiješajte s izmućenim jajima, mrvicama, naribanim sirom, sitno nasjeckanim češnjakom i mladim lukom. Smjesu posolite i popaprite po želji. Od dobivene smjese napravite kuglice otprilike iste veličine te ih spljoštite u popečke. Stavite ih na lim za pečenje te ih lagano premažite uljem. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju i hrskavu koricu. Dobar tek!
(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)