Timon
+32°C
+25
+24
+24
+24
+25
+25
+23
+24
+26
+28
+29
+30
+30
+32
+32
+32
+32
+31
+28
+27
+26
+26
+26
+25
Sex
+32°C
+23°C
+24
+24
+23
+23
+23
+22
+22
+24
+26
+28
+30
+30
+32
+33
+33
+33
+33
+31
+29
+28
+27
+27
+25
+24
Sáb
+33°C
+22°C
+24
+23
+23
+22
+23
+22
+22
+24
+26
+28
+29
+30
+31
+32
+31
+31
+31
+30
+26
+23
+23
+22
+22
+22
Dom
+32°C
+22°C
+23
+23
+23
+23
+23
+24
+25
+26
+26
+27
+28
+29
+30
+31
+32
+32
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+26
Seg
+32°C
+23°C
+25
+25
+24
+24
+25
+25
+26
+27
+28
+29
+29
+30
+31
+31
+32
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+26
Ter
+33°C
+24°C
+25
+25
+24
+24
+24
+25
+26
+27
+28
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+34
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+27
Qua
+34°C
+24°C
+26
+25
+25
+24
+25
+25
+26
+26
+27
+28
+29
+29
+30
+31
+32
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+27
+26
Qui
+33°C
+24°C
+26
+25
+25
+24
+25
+25
+26
+27
+27
+28
+29
+30
+31
+31
+32
+33
+32
+31
+30
+28
+27
+26
+25
+25
+25
+24
+24
+24
+24
+25
+26
+27
+28
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+34
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+26
+25
+25
+24
+24
+25
+26
+27
+27
+28
+30
+30
+31
+32
+33
+34
+36
+33
+33
+32
+31
+30
+28
+28
+27

Kineski trik za pripremu domaćih ʺraviolaʺ sa sirom i kobasicama


(FOTO: Shutterstock)

28.10.2022. | 10:06 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1645

Ravioli su vrsta punjene tjestenina koja se jede diljem Italije, ali i svijeta. Ako želite napraviti domaće raviole, ali vam se na da samostalno pripremiti tijesto za ovo jelo – ne brinite. Postoji trik namirnica s kojom će ravioli biti brzo gotovi.

Prošećite do prve specijalizirane hrane za azijsku kuhinju i nabavite tijesto za wontone, odnosno takozvane wonton wrapperse. Wontoni su popularne kineske okruglice od tijesta koje se pune različitim punjenima te ukuhavaju u juhama.

Iznimno podsjećaju na talijanske raviole po svojoj teksturi, izgledu i okusu te omogućuju pripremu ovog jela u vrlo kratkom roku.


Sastojci za brze raviole:
450 g kobasice po želji
220 g sira ricotte
100 g sira mozzarelle
50 wonton wrappera
1 jaje
½ čajne žličice naribane limunove korice
sol po želji
biljno ulje za pirjanje


Priprema za domaće raviole s kobasicama i sirom:
- Ogulite kobasice, smrvite ih na manje komade i prepirjajte na malo zagrijanog ulja u tavi oko pet do šest minuta dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Stavite ih sa strane da se ohlade.
- Ohlađene prepirjane kobasice stavite u zdjelu te ih pomiješajte s naribanom mozzarellom, ricottom, limunovom koricom i malo soli. Dobro promiješajte.
- U posebnoj zdjeli istucite jaje.Na ravnoj površini poslažite wonton wrappere i premažite ih s jajetom.
- Na sredinu tijesta stavite po dvije čajne žličice pripremljene smjese pa ga preklopite s drugim komadom istog tijesta. Prstima stisnite krajeve wonton wrapera.Ponavljajte ovaj postupak dok ne dobijete 25 raviola.
- Stavite raviole u vruću posoljenu vodu i kuhajte jednu do dvije minute. Najbolje bi bilo kuhati raviole u turama od po 5 do 7 komada da se ne zalijepe jedne za druge.
- Ocijedite ih od vode i sljubite s umakom po želji. Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


VIŠE NA TEMU:
HRANA
RUČAK
RAVIOLA
IDEJA
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,78%
2. Ne, neću izaći - 33,29%
3. Ne znam - 32,93%
Ukupno glasova: 72292
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI