>
Pozega
4 srp.
34°C
5 srp.
29°C
6 srp.
32°C
7 srp.
28°C
8 srp.
20°C
9 srp.
22°C
10 srp.
24°C
>
Pozega
4 srp.
34°C
5 srp.
29°C
6 srp.
32°C
7 srp.
28°C
8 srp.
20°C
9 srp.
22°C
10 srp.
24°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Kroketi od brokule: Najlakši recept za hrskavu fantaziju koju će voljeti baš svaki umak

FOTO: Shutterstock

24.3.2022. | 08:52 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 1861

Ukusne hrskave zalogajčiće možete napraviti i od raznovrsnog povrća. Mi vam donosimo recept za slasnu kombinaciju brokule i sira koju će voljeti i najveći protivnici te kupusnjače.

200 grama kuhane brokule na pari
110 grama sira Gruyere
6 žlica bademova brašna
2 jaja
½ čajne žličice praška za pecivo
¼ žlice naribanog svježeg češnjaka
1/8 čajne žličice muškatnog oraščića
sol i papar po želji

Priprema kroketa od brokule:


Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.U sjeckalici povrća pulsirajte brokulu lagano kuhanu na pari i češnjak dok se ne usitni na komade veličine riže. U posebnoj zdjeli pomiješajte bademovo brašno, prašak za pecivo, muškatni oraščić, sol i papar, pa smjesu prebacite preko usitnjene brokule. Dodajte jaja i sve zajedno pulsirajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.Na kraju dodajte sir i još kratko pulsirajte.Od dobivene smjese oblikujte krokete, te ih položite na lagano namašćen lim za pečenje.Pecite u pećnici dok popečci ne dobiju zlaćanu boju. Za to će vam trebati od 12 do 15 minuta – na pola pečenja okrenite krokete na drugu stranu kako biste zajamčili njihovu hrskavost.Poslužite povrtne krokete s umakom po želji. Dobar tek!


(Izvor: Punkufer.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Planirate li ove godine na godišnji odmor na more?
1. Ne, ne planiram - 36,88%
2. Da, planiram - 33,59%
3. Ne znam - 29,53%
Ukupno glasova: 911
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI