Pokupite sve sokove: Recept za brzinski umak koji meso iz tave pretvara u senzaciju


(FOTO: Shutterstock)

11.11.2022. | 09:55 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 5450

Sokove i stvrdnutu masnoću punu okusa i arome koji ostanu u tavi od pečenja mesa nemojte baciti. Umjesto toga, iskoristite ih za slasni umak na bazi senfa. Za pripremu će poslužiti bilo koji bolji senf, a iskoristiti možete i zrnati koji će dati finu teksturu. Dodati možete i začinsko bilje poput majčine dušice, a savršeno će odgovarati i kurkuma ili začinska mješavina poput za'atara.

Sastojci za umak od senfa:
2 žlice maslaca
1 ljutika
60 ml vermuta ili konjaka
360 ml vrhnja za šlag bez šećera
1 i ½ žlice kvalitetnog senfa
1 žličica meda (po želji)
1 žlica sitno nasjeckane majčine dušice
Soli i papra po ukusu

Priprema umaka od senfa:
- Nakon što ispečete odrezak ili meso izvadite ga iz tave pa isključite vatru da se malo ohladi (oko 5-6 minuta).
- Dodajte maslac i sitno sjeckanu ljutiku te ponovno uključite vatru da zadržite srednje visoku temperaturu. Pirjajte ljutiku dok ne postane prozirna (oko 4-5 minuta).
- Pažljivo dodajte vermut ili konjak pa kuhajte 3-4 minute ili dok se alkohol ne reducira na pola.
- Dodajte vrhnje i med pa pustite da lagano kuha. Kuhajte dok ne dobijete gustoću gustog tijesta za palačinke.
- Maknite s vatre, ali dok je umak i dalje vruć umiješajte senf i majčinu dušicu. Probajte pa posolite i popaprite prema ukusu.



VIŠE NA TEMU:
UMAK
MESO
HRANA
JELO
RECEPT
IDEJA
RUČAK

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI