22.11.2022. | 09:58
punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1597
(FOTO: (Foto:Pavao Bobinac/Nova Studio))
Talijani će vam rijetko na stol donijeti račun kad poželite platiti narudžbu. Učini li vam se slučajno da je cijena koju morate platiti veća nego što ste sami izračunali, reći će vam da je u međuvremenu došlo do korekcije. Putujete li autobusom, može vam se dogoditi da je vozni red odjednom drugačiji bez ikakvih obavijesti, koje su dužni napomenuti putnicima. Talijani će svoju svojeglavost provući kroz razne aspekte života i učiniti da ih zavolite baš zbog tolike spontanosti i bezbrižnosti.
Svoju neopterećenost preslikali su na razne sfere života, osim kad je priprema jela u pitanju. U pripremi tjestenine uvijek su i više nego precizni i ne dozvoljavaju si nikakva odstupanja. Njihova gastronomija spada u one svjetski poznate i cijenjene i bez obzira na to jeste li zalutali u neku zalogajnicu ili ste se počastili odlaskom u restoran – tagliatelle su na počasnom mjestu ponuda i nagovorit će vas da ih naručite.
Ne postoji umak koji se ne može sljubiti s kvalitetno napravljenom tjesteninom, rekli bi Talijani za ovo ukusno jelo, na koje su poprilično ponosni. Tagliatelle s pršutom iz Lidlove Deluxe ponude, sušenim rajčicama i špinatom jedno su od najjednostavnijih jela koja će vas u tren odvesti u Rim, Bolognu, Napulj ili Firenzu.
RECEPT - TAGLIATELLE S PRŠUTOM, SUŠENIM RAJČICAMA I ŠPINATOM
SASTOJCI:
100 g Deluxe pršuta Prosciutto crudo
300 g tagliatella
2 režnja češnjaka
15 sušenih rajčica
3 šake baby špinata
50 g sira parmigiano reggiano
1/3 žličice papra
pola žličice soli
2 žlice maslinova ulja
PRIPREMA:
1. U dubokom loncu kuhajte tagliatelle prema uputama s pakiranja i dodajte pola žličice soli. Kad su tagliatelle kuhane, procijedite ih i ostavite sa strane malo škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina.
2. Nasjeckajte češnjak, narežite Deluxe pršut Prosciutto crudo i operite špinat. U širu tavicu dodajte maslinovo ulje, špinat, sušene rajčice i nasjeckani češnjak pa sve kratko popržite 2-3 minute na laganoj vatri.
3. U tavu dodajte prethodno kuhane tagliatelle i škrobnu vodu. Sve sjedinite i dodajte papar. Uz lagano miješanje na vatri otprilike dvije minute pričekajte da se okusi sjedine. Kad je jelo gotovo, servirajte ga i dodajte parmigiano reggiano. Dobar tek!
(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)