Hrskavi krumpir
(FOTO: Shutterstock)
Izvana hrskavi poput čipsa, zlatne bolje i lagano aromatizirani parmezanom, a unutra meki kao maslac, ovako pečeni krumpiri iz pećnice možda su i najbolji koje smo u životu probali, pa jednostavno moramo ovaj recept podijeliti s vama.
Za pripremu će vam trebati tek nekoliko minuta više nego za "obični" krumpir pečen u pećnici, a uz još jedan ili dva mala trika, ispast će tako dobro da će vas svi tražiti recept, a vi ćete zaboraviti da se krumpire ikada i pripremali drugačije.
Sastojci za najhrskaviji krumpir iz pećnice:
2 kg krumpira, srednje veličine
6 žlica maslinovog ulja
100 g palente
75 g parmezana, sitno naribanog
sol, papar, češnjak u prahu, po želji
Priprema najhrskavijeg krumpira iz pećnice:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Ogulite krumpir i narežite ga na velike komade podjednake veličine.
Stavite krumpir u dublju posudu za pečenje, prelijte ga hladnom posoljenom vodom i poklopite.
Kad zavrije, otklopite i pustite da se kuha još 8-10 minuta. U većem limu za pečenje zagrijte ulje u pećnici. Krumpir prebacite u cjedilo Ocijedite krumpir u cjedilu i nježno ga posušite čistom kuhinjskom krpom.
U velikoj zdjeli pomiješajte palentu, sir i začine pa dodajte krumpir i lagano promiješajte da da krumpir bude ravnomjerno prekriven smjesom.
Pažljivo stavite krumpir u lim za pečenje s vrućim uljem pa za izokrećite da se namasti sa svih strana.
Pecite sat do sat i 15 minuta uz povremeno okretanje dok ne dobije zlatnu boju i ne postane hrskav. Prebacite na topli tanjur za posluživanje i uživajte.
izvor: punkufer.hr