Recept za pohane šampinjone

Pohani šampinjoni
(FOTO: Shutterstock)

21.1.2024. | 08:29 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 2918

Gljive su odlična zamjena za meso– bez obzira jeste li vegetarijanac ili jednostavno želite predahnuti od konzumacije hrane životinjskog porijekla.

Pohane, u umaku, na salatu, pečene, pa čak i sirove - uvijek su sjajne, a uz ovaj recept -mesna amnezija je zajamčena..

Sastojci:


400 grama krušnih mrvica
100 grama brašna
150 ml mlijeka
10-ak većih šampinjona
1 žlica limunovog soka
ulje za prženje
sol i papar po želji
6 žlica nasjeckanog peršina


Priprema:

U blenderu pomiješajte svježi peršin i krušne mrvice dok ne dobijete fino smljevenu smjesu, dodajte sol i papar po želji. Peršin obavezno operite i dobro posušite prije miješanja s kruhom.

U mlijeko ulijte limunov sok i pustite da odstoji desetak minuta.

Gljive očistite i narežite na kriškedebele oko jednog centimetra. Na kuhinjsku površinu rasprostrite ʼstanicuʼ za pohanje: u tri zdjelice odvojeno postavite brašno, mlijeko s limunom i krušne mrvice.

Svaku krišku šampinjonadobro umočite u brašno, mlijeko i na kraju mrvice s peršinom, pa stavite peći na zagrijanu tavicu oko tri minute, dok ne dobijete hrskavu zlatno-smeđu koricu.

Pržene šampinjone poslužite uz umakna bazi majoneze u koju možete dodati žlicu senfa, komadiće kiselih krastavaca, kapare, crvenu papriku i malo limunovog soka. Dobar tek!

izvor: Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
POHANJE
ŠAMPINJONI

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI