Piletina u umaku
(FOTO: Shutterstock)
Piletina je savršena namirnica za kombiniranje s kremastim umakom, koji će biti još slasniji uz malu pomoć namirnica kao što su bijela miso pasta i rižino vino, a hrskavost prženi listići svježe kadulje. Umak poslužite uz njoke, rižu i salatu prema želji.
Sastojci:
450 g otkoštenih pilećih zabataka
250 g šampinjona
250 ml pilećeg temeljca
90 g maslaca
60 ml rižina vina
30 g brašna
10 listova svježe kadulje
3-4 češnja češnjaka
2 žlice bijele miso paste
1 čajna žličica čili pahuljica
1⁄2 manjeg luka
sol i papar po želji
biljno ulje po želji
parmezan za posluživanje
Priprema:
Otkoštene pileće zabatke posolite i popaprite te uvaljate u brašno sa svih strana.
U dubokoj tavi zagrijte malo ulja, pa na njemu prepržite listove kadulje dok ne potamne i postanu hrskavu. Stavite ih sa strane.
U istoj tavi prepržite pileće zabatke. Pecite ih otprilike pet minuta sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Stavite ih sa strane.
U istoj tavi rastopite pola maslaca. Dodajte nasjeckani luk i češnjak i pirjajte sve zajedno oko jedne minute. Zatim dodajte gljive narezane na listiće i pirjajte oko osam minuta.
Dodajte miso pastu i sve dobro promiješajte.
Podlijte s rižinim vinom.
Podlijte s pilećim temeljcem i sve dobro promiješajte.
Dodajte pileće zabatke u tavu pustite da se sve zajedno kuha na laganoj temperaturi oko 15 do 20 minuta odnosno dok sve nije termički obrađeno do kraja.
Pred kraj kuhanja dodajte ostatak maslaca i naribani parmezan. Začinite s čili pahuljicama i prženom kaduljom. Dobar tek!