Recept za sočni pileći zabatak u kremastom umaku

Piletina u umaku
(FOTO: Shutterstock)

24.11.2024. | 09:45 | Pun kufer
IZVOR: Pun kufer
Pregleda: 88

Piletina je savršena namirnica za kombiniranje s kremastim umakom, koji će biti još slasniji uz malu pomoć namirnica kao što su bijela miso pasta i rižino vino, a hrskavost prženi listići svježe kadulje. Umak poslužite uz njoke, rižu i salatu prema želji.

Sastojci:
450 g otkoštenih pilećih zabataka
250 g šampinjona
250 ml pilećeg temeljca
90 g maslaca
60 ml rižina vina
30 g brašna
10 listova svježe kadulje
3-4 češnja češnjaka
2 žlice bijele miso paste
1 čajna žličica čili pahuljica
1⁄2 manjeg luka
sol i papar po želji
biljno ulje po želji
parmezan za posluživanje

Priprema:
Otkoštene pileće zabatke posolite i popaprite te uvaljate u brašno sa svih strana.
U dubokoj tavi zagrijte malo ulja, pa na njemu prepržite listove kadulje dok ne potamne i postanu hrskavu. Stavite ih sa strane.
U istoj tavi prepržite pileće zabatke. Pecite ih otprilike pet minuta sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Stavite ih sa strane.
U istoj tavi rastopite pola maslaca. Dodajte nasjeckani luk i češnjak i pirjajte sve zajedno oko jedne minute. Zatim dodajte gljive narezane na listiće i pirjajte oko osam minuta.
Dodajte miso pastu i sve dobro promiješajte.
Podlijte s rižinim vinom.
Podlijte s pilećim temeljcem i sve dobro promiješajte.
Dodajte pileće zabatke u tavu pustite da se sve zajedno kuha na laganoj temperaturi oko 15 do 20 minuta odnosno dok sve nije termički obrađeno do kraja.
Pred kraj kuhanja dodajte ostatak maslaca i naribani parmezan. Začinite s čili pahuljicama i prženom kaduljom. Dobar tek!




VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
PILETINA
ZABATAK
UMAK

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI