Recept za sočnu jesensku roladu

Jesenska rolada
(FOTO: Alica Bjeli Duduković)

2.11.2023. | 09:13 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 9474

Ima li ljepšeg jesenskog mirisa od netom ispečenog kolača od jabuka koji je začinjen cimetom i rumom?

Donosimo vam recept za roladu s jabukama i finom kremom food blogerice Alice Bjeli Duduković koja je na Instagramu poznata i pod imenom okruglica79.

Kako sama autorica recepta kaže ova rolada brzo se napravi, ali i brzo nestane s tanjura. Idealna je, pak, za posluživanje uz popodnevni čaj ili kavux.


Sastojci za biskvit:


5 jaja

150 grama glatkog brašna

125 grama šećera

100 grama naribane jabuke

5 grama praška za pecivo

1 vanilin šećer

½ žličice cimeta

Sastojci za nadjev:

250 grama jabuka (očišćena masa) narezanih na ploškice

200 grama zaslađenog vrhnja za šlag

200 grama mascarponea

50 grama šećera

50 grama mljevenih oraha

20 g maslaca

2 žlice ruma

½ žličice cimeta

Rolada - priprema

Za biskvit:

-pjenasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Prosijajte brašno i prašak za pecivo te dodajte u smjesu i umutite. Naribajte jabuke na sitni ribež pa s cimetom umiješajte u smjesu. Smjesu izlijte u lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.

Pecite na 180 Celzijevih stupnjeva oko 15 minuta, te provjerite čačkalicom je li biskvit pečen.

Odmah odvojite papir od biskvita, okrenite biskvit tako da strana koja je bila zalijepljena za papir prilikom uvijanja gleda prema gore. Čvrsto uvijte uz pomoć papira na kojem se biskvit pekao i ostavite da se ohladi.

Dok se biskvit peče pripremite jabuke za nadjev. Ogulite jabuke, očistite ih od koštica i narežite na tanke ploškice. U tavici zagrijte maslac, dodajte rum, cimet i šećer i na to stavite jabuke. Pirjajte ih 10-ak minuta dok ne omekšaju. Ne moraju biti skroz mekane. Ohladite jabuke.

Napravite šlag. Umutite mascarpone i orahe, pa u smjesu pažljivo dodajte šlag i sve nježno umiješajte u kremu.

Kada je biskvit ohlađen, razmotajte ga i po njemu rasporedite jabuke. Preko jabuka stavite kremu. Jabuke će se lijepiti za kremu, što je normalno. Možete si pomoći prstom i „vratiti ih na mjesto“.

Zamotajte roladu i ostavite je u hladnjaku na nekoliko sati ili preko noći.

Prije posluživanja posipajte roladu s šećerom u prahu.

Dobar tek!

izvor: zadovoljna.hr


VIŠE NA TEMU:
HRANA
RECEPT
KOLAČ
ROLADA
JESEN

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI