18.4.2021. | 09:43
Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 1751
FOTO: Getty Images
Što je bolje od talijanskog deserta? Dva talijanska deserta. A upravo je ovdje riječ o skladnoj vezi između dva klasika...
Mascarpone i piškote idealna su kombinacija, a sir je i glavni sastojak laganih krema koje se odlično slažu s čokoladom, kavom ili sezonskim voćem. Prilikom pripreme tiramisu cheesecakea rum možete izostaviti iz recepta ili pak zamijeniti s amarettom, popularnim talijanskim slatkim likerom koji će ovom desertu dati uistinu posebnu aromu.
Najbolje je od svega što za ovaj recept ne morate biti čarobnjak u kuhinji. Kolač nije potrebno peći, a poslužite ga u omiljenim čašama, lončićima ili posudicama
Sastojci za tiramisu cheesecake
500 g mascarponea ili kremastog sira
200 g milerama
100 g šećera
2 vanilin šećera
20 g želatine
1 žlica soka od naranče
100 ml vode
1 pakiranje piškota
kakao za posipanje
200 ml jake crne kave
Priprema:
1. Želatinu stavite u vodu da nabubri pa zagrijte, ali pazite da ne zakuha jer bi zbog toga izgubila sposobnost želiranja.
2. Izmiješajte mascarpone, mileram, sok od naranče i šećer pa dodajte želatinu miksajući kako se ne bi stvorile grudice. Miksajte dok ne dobijete finu kremastu smjesu.
3. U duboki tanjur ili zdjelicu stavite kavu i rum. Piškote namačite u mješavinu kave i ruma i slažite na dno čaša u kojima ćete poslužiti desert.
4. Kada ste piškotama pokrili dno, preko njih stavite kreme od sira.
5. Bogato pospite kakaom u prahu i ostavite ga u hladnjaku minimalno 4 do 5 sati, a najbolje bi bilo da odstoji preko noći.
(Izvor: Punkufer.hr)