FOTO: Shutterstock
Tiramisu cheesecake se sastoji od podloge na bazi smrvljenih keksa i maslaca, kreme od sirnog namaza i mascarponea te neodoljivih piškota umočenih u kavu i rum. Dakako, sve je to obilno posipano ukusnim kakaom.
Najbolje od svega? Desert se ne peče te priprema u čaši pa ne morate strahovati od toga jeste li stavili dovoljno želatine i hoće li vam krema biti dovoljno čvrsta. Štoviše, ne morate uopće stavljati želatinu u kremu, a desert ne morate satima hladiti prije konzumacije. Možete ga pojesti odmah nakon izrade.
U receptu vam dajemo sastojke za dvije osobe koje valja podijeliti na dvije čaše. Ako trebate nahraniti više ljudi, udvostručite, utrostručite sastojke.
Sastojci za podlogu od keksa:
35 g mljevenih keksa
15 g rastopljenog maslaca
Sastojci za namočene piškote:
50 ml jake crne kave
2 piškota
1 čajna žličica ruma
Sastojci za kremu od sira:
70 g sirnog namaza
60 g sira mascarpone
60 ml vrhnja za šlag
40 g šećera u prahumalo ekstrakta vanilije
zaslađeni kakao u prahu za posipanje
Priprema tiramisu cheesecakea:
Smrvite kekse u prah i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem. Utisnite dobivenu smjesu na dno dvaju čaša.Piškote natrgajte na manje komade te potopite u mješavini crne kave i ruma dok ne omekšaju.Mikserom istucite sirni namaz i mascarpoone u jednu glatku smjesu zajedno sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Zasebno istucite vrhnje u šlag i ručno umiješajte u sirnu kremu.Na podlogu od keksa dodajte dio sirne kreme. Na nju stavite komadiće piškota umočenih u kavu, pa preko toga ponovo dodajte kremu od sira i sve zajedno posipajte zaslađenim kakaom u prahu
(Izvor: Zadovoljna.dnevnik.hr)