Recept za tursku pogaču

Turska pogača
(FOTO: Index Recepti)

29.5.2024. | 09:23 | Index Recepti
IZVOR: index.hr
Pregleda: 4497

Sastojci

380 g glatkog brašna
300 ml toplog mlijeka
1 žlica suhog kvasca
1 žličica soli
2 žličice šećera
5 žlica ulja
1žumanjak
1 žlica mlijeka
sezam i sjemenke crnog kima

Priprema
Žlicu kvasca stavite u toplo mlijeko, a u brašno stavite žličicu soli. U toplo mlijeko zatim stavite dvije žličice šećera, promiješajte i ostavite da odstoji 5 minuta.


Smjesu s kvascem postepeno ulijevajte u zdjelu s brašnom, umijesite rukama pa dodajte ulje. Ponovno zamijesite pa tijesto prebacite na radnu površinu i pospite s malo brašna.


Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto, a zatim ga stavite u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da odmori jedan sat.
Tijesto zatim stavite na papir za pečenje i razvucite rukama. Zajedno s papirom za pečenje stavite ga u okruglu posudu za pečenje.

Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da tijesto u posudi odmori još 30 minuta.
Uz pomoć noža ili nekog drugog oštrog predmeta tijesto lagano obrubite u krug, a zatim ga lagano porežite i po sredini te ga na kraju premažite razmućenim žumanjkom u koji ste dodali jednu žlicu mlijeka.

Nožem još jednom pređite preko šara koje ste napravili na tijestu, a zatim ga pospite sjemenkama crnog kima i sezamom. Pecite na 175 stupnjeva 30 minuta ili dok ne porumeni.

izvor: Index recepti



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI