Recept za tursku pogaču

Turska pogača
(FOTO: Index Recepti)

29.5.2024. | 09:23 | Index Recepti
IZVOR: index.hr
Pregleda: 4682

Sastojci

380 g glatkog brašna
300 ml toplog mlijeka
1 žlica suhog kvasca
1 žličica soli
2 žličice šećera
5 žlica ulja
1žumanjak
1 žlica mlijeka
sezam i sjemenke crnog kima

Priprema
Žlicu kvasca stavite u toplo mlijeko, a u brašno stavite žličicu soli. U toplo mlijeko zatim stavite dvije žličice šećera, promiješajte i ostavite da odstoji 5 minuta.


Smjesu s kvascem postepeno ulijevajte u zdjelu s brašnom, umijesite rukama pa dodajte ulje. Ponovno zamijesite pa tijesto prebacite na radnu površinu i pospite s malo brašna.


Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto, a zatim ga stavite u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da odmori jedan sat.
Tijesto zatim stavite na papir za pečenje i razvucite rukama. Zajedno s papirom za pečenje stavite ga u okruglu posudu za pečenje.

Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da tijesto u posudi odmori još 30 minuta.
Uz pomoć noža ili nekog drugog oštrog predmeta tijesto lagano obrubite u krug, a zatim ga lagano porežite i po sredini te ga na kraju premažite razmućenim žumanjkom u koji ste dodali jednu žlicu mlijeka.

Nožem još jednom pređite preko šara koje ste napravili na tijestu, a zatim ga pospite sjemenkama crnog kima i sezamom. Pecite na 175 stupnjeva 30 minuta ili dok ne porumeni.

izvor: Index recepti



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI