(FOTO: Getty Images)
Super sastojci, priprema da ne može biti jednostavnija i pravi domaći ručak ili večera za manje od dvadeset minuta. Savršen recept onda kada vam dosadi piletina na naglo, ali i obična tjestenina s rajčicom, a eto, baš sve to imate u hladnjaku. Malo sira, prstohvat začina i nekoliko minuta magije u pećnici sve je što vam treba. Miriši kao novo najdraže jelo i velikima i malima.
Možete ga pripremiti i na zdraviji način tako da tjesteninu zamijenite špagetima od tikvica, popularnim zoodles (zucchini + noodles). Priprema je skoro jednaka, samo ćete imati lonac manje za pranje jer zoodles možete dodati izravno u umak. Kuhajte ih kratko da ostanu al dente.
Sastojci za piletinu u umaku od rajčice i sira:
2 žlice maslinovog ulja
500 g filea pilećih prsa
1 žličica sušenog origana
1 žličica suhe majčine dušice
300 ml passate od rajčice
350 g tjestenine ili špageta od tikvica
100 g mozzarelle (polutvrde, ne u tekućini), naribane
75 g parmezana, naribanog
75 g krušnih mrvica
listovi bosiljka za posluživanje
Priprema piletine u umaku od rajčice i sira:
Zgrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Skuhajte tjesteninu.
U vatrostalnoj posudi pecite piletinu dok ne poprimi lijepu zlatno-smeđu boju.
Dodajte začinsko bilje i passatu od rajčice te dobro začinite solju i paprom. Ako ste se odlučili za zardaviju varijantu, sada dodajte špagete od tikvica i kuhajte kratko dok malo ne omekšaju.
Dodajte ocijeđenu tjesteninu i promiješajte.
Pomiješajte naribane sireve i krušne mrvice i pospite po tjestenini i umaku.
Pecite oko 5 minuta u pećnici dok se sirevi ne otope i ne dobiju boju.
Prije posluživanja pospite svježim listićima bosiljka.
(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)