(FOTO: Shutterstock)
Korma je kao i curry, tipično indijsko jelo, a radi se o piletini u finom umaku kojoj ne nedostaje tipičnih začina. Poslužena uz rižu ili naan kruh, zdjelica korme lijepo će vas zasititi i zagrijati.
Sastojci za kormu:Marinada:
500 g piletine
1/4 žličice kurkume
3 žlice jogurta
1 žličica sjeckanog đumbira
1 žličica sjeckanog češnjaka
1 žličica garam masale
1 žličica čilijasol
Za pastu:
1 i ½ žlice ulja (ili ghee)
2 manje glavice luka
6 indijskih oraščića
4 badema
¼ šalice jogurta ili kokosova mlijeka
Za umak:
1 do 2 žlice ulja (ili ghee)
1 lovorov list
4 klinčićamali štapić cimeta
1 žličica kardamoma
1 ljuta papričica
½ šalice vruće vode
1/2 žličice garam masale
1 i ½ žličice korijandra
¼ žličice čilija
3 žlice sjeckanog lišća korijandra
Priprema korme:
- Pomiješajte sastojke za marinadu, prekrijte meso i stavite u hladnjak.
- Na ulju popržite sjeckani luk pa dodajte bademe i indijske oraščiće. Ostavite da se ohladi pa izmiksajte s jogurtom ili kokosovim mlijekom u pastu.
- U istu tavu dodajte ulje pa minutu popržite lovorov list, štapić cimeta, klinčić i kardamom. Dodajte češnjak, đumbir, čili i mariniranu piletinu pa pržite pet-šest minuta.
- Dodajte pripremljenu pastu i vruću vodu pa promiješajte. Posolite, dodajte korijandar i garam masalu. Pojačajte vatru i kada provrije, smanjite je i kuhajte dok piletina ne omekša, prema potrebi dodajući još vode. Ukrasite lišćem korijandra i poslužite s rižom ili naan kruščićima.
(IZVOR: www.meteo.hr)