Slatko-slano savršenstvo: Recept za zapečeni slatki krumpir sa sirom koji treba probati

FOTO: Shutterstock

23.3.2022. | 08:46 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 1581

Gratiniranje je kulinarska tehnika za pripremu slanih i slatkih jela u umaku na bazi jaja, vrhnja, sira i sličnih sastojaka u plitkoj posudi te najčešće u pećnici.

Na ovaj način možete pripremiti raznovrsne namirnice – od tjestenine sa sirom do mesnih jela poput ramsftek ili bifteka.

Gratiniranje je odličan način i za pripremu zapečenog krumpira. Uz klasičan krumpir isprobati možete i batat te jelu podariti vrlo ukusnu kombinaciju slanih i slatkih okusa.

Za uspješno gratiniranje važno je da krumpir bude narezan na tanke ploške. Iako se možete poslužiti običnim nožem, cijeli će postupak biti brži ako upotrijebite mandolinu za rezanje.


Sastojci:
500 ml milerama
3 žlice naribanog parmezana
2 velika slatka krumpira
1 veliko jaje
prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
sol i papar po želji
biljno ulje


Priprema:
1. Ogulite krumpir i narežite ga na tanke kriške. Neka svaka kriška bude otprilike 0,5 milimetra debljine.

2. Namastite pravokutnu vatrostalnu posudu s uljem, pa u nju poslažite krumpir.

3. U zdjeli istucite jaje i pomiješajte s mileramom i začinima.

4. Smjesu prelijte preko poslaganih krumpira.

5. Preko svega posipajte naribani parmezan.

6. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva oko 40 do 45 minuta dok krumpiri ne omekšaju i termički se ne obrade do kraja.

7. Poslužite toplo uz salatu po želji. Dobar tek!

(Izvor: Punkufer.hr)


VIŠE NA TEMU:
SLATKI
KRUMPIR
ZAPEČEN
SIR
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI