Taco pizza: Recept koji spaja svjetske kuhinje i osvaja odličnim okusom

Taco pizza
(FOTO: Shutterstock )

13.2.2024. | 08:59 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1432

Ovo nije prvi recept u kojem Amerikanci pokazuju kako sve ono što vole – vole i jesti odjednom. Od pohane piletine zapečene sa sirom i paštašutom, do dvadeset deserata u jednom, vidjeli smo i probali svašta – i obično je bolje nego što zvuči.

Što je taco pizza ne treba se previše objašnjavati – ovaj put spojili su omiljeno iz talijanske i meksičke kuhinje. Tijesto za pizzusnašlo se više nego dobro s tipičnim nadjevima za tacose, a ono što nam se posebno sviđa je da za čitavu ovu avanturu preko pola svijeta ne treba više od 50 minuta.

Recept je otvoren za eksperimentiranje, bilo da želite potrošiti ostatke iz hladnjaka ili tragate za još boljom kombinacijom okusa.


Sastojci za taco pizzu:


Za mesni nadjev:

225 g mljevene junetine, piletine ili puretine
60 ml umaka od rajčice
2 žlice vode
1 žlica začina za tacos

Za prženi grah:

1 konzerva graha
1 luk ulje
2 češnja češnjaka, protisnutog
½ povrtne kocke
60 ml vode
sol, papar i nešto ljuto po želji

Za ostalo:

ulje 450 g gotovog tijesta za pizzu
1 šalica prženog graha
180 ml kupovnog umaka od rajčice
Pripremljeni mesni nadjev
250 g sira cheddar, naribanog
zelena salata,
rajčica,luk, bosiljak, avokado, masline, kiselo vrhnje…, po želji

Priprema taco pizze:

Stavite tijesto u lagano nauljenu zdjelu, pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se diže na toplom mjestu oko 30 minuta ili dok se ne udvostruči.

U tavi zapržite mljeveno meso na srednje jakoj vatri, stalno usitnjavajući grudice kuhačom. Kad postane bijelo, dodajte umak od rajčice, vodu i začine za tacose. Pirjajte na srednje jakoj vatri 5 do 10 minuta dok se ne nadjev ne zgusne.

U drugoj tavi na ulju zapržite luk i kad postane staklast kratko dodajte češnjak pa izgnječeni grah. Začinite, dodajte izmrvljenu kocku i vodi i kuhajte dok ne dobijete gustoću pire krumpira.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Nauljite kalup promjera 30 cm.

Razvaljajte tijesto za pizzu u kalup..

Po tijestu rasporedite grah, prelijte umakom od rajčice i mesnim nadjevom i na kraju pospite sirom.

Pecite 15-18 minuta dok se kora pizze ne zapeče, a na siru se ne pojave mjehurići.

Ohladite taco pizzu 5 do 10 minuta, pa je narežite i obogatite dodacima po želji - zelenom salatom, rajčicom, lukom, avokadom...

izvor: Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
HRANA
RECEPT
TACO PIZZA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI