Santa Cruz de la Sierra
26°C
+21
+21
+20
+20
+20
+20
+20
+20
+21
+23
+25
+26
+27
+27
+27
+27
+26
+26
+24
+24
+23
+22
+22
+21
27°C
20°C
+21
+21
+20
+21
+21
+21
+20
+20
+21
+21
+21
+22
+23
+23
+23
+23
+22
+22
+21
+21
+20
+20
+20
+19
Do
23°C
19°C
+19
+19
+18
+18
+17
+17
+17
+17
+17
+18
+19
+20
+20
+20
+20
+21
+20
+20
+19
+19
+19
+18
+18
+18
Lu
21°C
17°C
+17
+17
+17
+17
+17
+17
+16
+16
+16
+17
+17
+18
+19
+20
+21
+20
+20
+20
+19
+19
+19
+18
+18
+18
Ma
21°C
16°C
+18
+17
+17
+17
+17
+17
+17
+17
+17
+18
+19
+19
+20
+21
+22
+21
+20
+20
+19
+18
+18
+17
+17
+17
Mi
22°C
17°C
+16
+16
+15
+15
+16
+16
+16
+16
+16
+18
+19
+20
+22
+23
+24
+24
+23
+22
+22
+21
+20
+20
+19
+19
Ju
24°C
15°C
+19
+18
+18
+18
+18
+19
+19
+19
+19
+20
+21
+23
+24
+25
+26
+25
+25
+24
+23
+23
+22
+22
+21
+21
Vi
26°C
18°C
+21
+21
+20
+20
+20
+21
+21
+21
+21
+21
+21
+21
+21
+22
+22
+22
+21
+21
+21
+21
+20
+20
+20
+20
+20
+20
+20
+20
+20
+20
+21
+21
+21
+21
+21
+21
+21
+21
+22
+21
+21
+21
+21
+20
+20
+20
+20
+20
+20
+20
+20
+20
+20
+20
+20
+20
+20
+21
+22
+22
+23
+24
+24
+24
+24
+24
+23
+23
+21
+21
+21
+22
Weather Data Source: pronóstico del tiempo

Tajna je u umaku! Recept za salatu od tjestenine i piletine koju nećete moći prestati jesti

FOTO: Shutterstock

15.4.2023. | 14:31 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 3105

Hladne salate na bazi kuhane tjestenine, pečene piletine i povrćanisu nikakva novina u kulinarskom svijetu. No ako želite podariti dodatnu dubinu okusa ovom relativno jednostavnom jelu promijenite dressing koji koristite.

Umjesto tradicionalnih preljeva od majoneze, vrhnja ili maslinova ulja – napravite umak nadahnut azijskim okusima. Pomiješajte maslac od kikirikija s tostiranim sezamovim uljem, rižinim octom i umakom od soje i još pokojim sastojkom kako biste dobili fantastičan preljev za salatu.

U receptu možete iskoristiti bilo koju vrstu tjestenine imate kod kuće. Posebno lijepo, pak, izgledat će hladna salata napravljena od fusillija (hrv. svrdla). U nju možete staviti bilo koju vrstu povrća – od kockica svježeg krastavaca, paprike i rajčice, preko mrkvi do tanko narezanog kupusa.


Sastojci za salatu:
700 g pilećih prsa bez kosti
450 g fusilli tjestenine
3 žlice umaka od soje
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
1 limeta
1 žlica naribnog svježeg đumbira
1 žlica smeđeg šećera
1 čajna žličica tostiranog sezamovog ulja povrće po želji (svježi kupus, mrkva, krastavci paprika) prženi kikiriki za posipanje


Sastojci za umak:
125 g glatkog maslaca od kikirikija
90 ml tople vode
2 češnja češnjaka
1 žlica umaka od soje
1 žlica rižina octa
1 čajne žličica ljutog umaka
1 čajna žličica tostiranog sezamovog ulja
½ žlice naribanog svježeg đumbira sok
½ limete sezamove sjemenke

Priprema hladne salate od tjestenine:
- Napravite marinadu za piletinu od tri žlice umaka od soje, dvije žlice maslinova ulja, jedne čajne žličice tostiranog sezamovog ulja, svježe iscijeđenog soka jedne limete, naribanog đumbira i sitno nasjeckanog češnjaka, te smeđeg šećera. Dobro sve promiješajte pa stavite piletinu u marinadu na barem pola sata u hladnjak. Idealno bi bilo ostaviti piletinu da se marinira nekoliko sati.

-Skuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju. Ocijedite tjesteninu i ostavite četvrtinu šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala sa strane.

-Na tavi prepecite mariniranu piletinu – pecite meso oko osam minuta sa svake strane odnosno dok najdeblji dio u unutrašnjosti piletine ne dosegne 73 Celzijeva stupnja. Pustite da pečena piletina odmori pet minuta, pa je prerežite na manje komade.

-Napravite preljev za tjesteninu od maslaca od kikirikija, umaka od soje, rižina octa, tostiranog sezamovog ulja, svježeg đumbira, soka limete i tople vode.

-Vratite fusille u lonac u kojem se kuhala tjestenina, ubacite narezanu pečenu piletinu i sve zajedno prelijte dressingom na bazi maslaca od kikirikija. Ako je preljev pregust dodajte i malo sačuvane vode u kojoj se kuhala tjestenina.

-U salatu dodajte povrće po želji i nešto svježeg začinskog bilja poput peršina ili korijandera.

-Salatu poslužite toplu ili hladnu – po želji s nešto prženog kikirikija. Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,74%
2. Ne, neću izaći - 33,28%
3. Ne znam - 32,97%
Ukupno glasova: 50191
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI