>
Brasilia
6 Jun
26°C
7 Jun
27°C
8 Jun
26°C
9 Jun
26°C
10 Jun
25°C
11 Jun
26°C
12 Jun
25°C
>
Brasilia
6 Jun
26°C
7 Jun
27°C
8 Jun
26°C
9 Jun
26°C
10 Jun
25°C
11 Jun
26°C
12 Jun
25°C

To se mora probati: Recept za brzu ʺmaksiʺ palačinku iz pećnice

FOTO: Getty Images

15.7.2020. | 09:08 | Zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr
Pregleda: 2026

Jeste li ikad čuli za "dutch baby" palačinku? Iza tog izraza skriva se velika palačinka iz pećnice. Podrijetlom iz Njemačke, naziv "nizozemska" vjerojatno je dobila greškom. Ime, ali i oblik prema kojem je danas prepoznajemo dobila je početkom 20. stoljeća u SAD-u. Idealna za sve one koji ne vole stajati uz štednjak, ova "maksi" palačinka mogla bi vas oduševiti.

SMJESA ZA PALAČINKU:
- 2 jaja
- 2 velike žlice šećera
- 1 prstohvat soli
- 120 grama glatkog brašna
- 50 grama otopljenog maslaca
- 2 dl mlijeka
- 1 dl vode
- 1 mala žlica maslaca za protvan

PRIPREMA PALAČINKE:


1. Ako imate blender, sve sastojke jednostavno ubacite u aparat i dobro izblendajte dok se ne povežu. Smjesu možete pripremiti i bez njega. Odvojite jaja od ljuske i ubacite u dublju posudu. Dodajte šećer i sol pa dobro promiješajte pjenjačom. Zatim dodajte otopljeni maslac i vodite računa o tome da bude mlak, a ne vreo. Dobro povežite sa smjesom. Zatim dodajte brašno, promiješajte i onda malo-pomalo dodajte mlijeko i vodu. Miješajte dok ne dobijete lijepu glatku smjesu bez grudica.
2. Pripremite čeličnu ili metalnu tavu ili čvršći metalni protvan. S obzirom na to da ćete tavu stavljati u pećnicu na visoku temperaturu, izbjegavajte modele s plastičnim ručkama. Dakle posuda u kojoj ćete peći palačinku mora biti prikladna za pećnice i visoke temperature. Odabranu posudu prvo na 10 minuta stavite u pećnicu na 210 Celzijevih stupnjeva. Posuda se mora dobro zagrijati.


3. Nakon 10 minuta pažljivo je izvadite van i pazite da se ne opečete. Ubacite u nju žlicu maslaca. Maslac će se odmah početi topiti pa ga samo okretanjem posude pažljivo raširite po cijeloj površini. Ulijte pažljivo smjesu u posudu i stavite je u pećnicu. Palačinka se peče između 15 do 20 minuta. Tijekom pečenja će se napuhnuti, a gotova je kada bude zlatnosmeđe boje. Možete je puniti voćem, pekmezom, sladoledom i svim ostalim namirnicama koje volite.

Izvor:zadovoljna.dnevnik.hr


VIŠE NA TEMU:
PALAČINKE
RECPT
DESERT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI